Etikett: acv

Äppelpajsmoothie

En drickbar äppelpaj!

Vem tycker inte om en äppelpaj? Här är en drickbar variant! Äpple och kanel är är säker smakkombination, men använd ceylonkanel, även kallad ”äkta kanel”, som har en mindre mängd kumarin än den ”vanliga” kassiakanelen.

Skriv ut recept
Äppelpajsmoothie
Portioner
glas
Ingredienser
Portioner
glas
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär äpplet i bitar och mixa i en mixer tillsammans med övriga ingredienser.
  2. Reglera dryckens tjocklek med mängde mandelmjölk. Smaka av och njut!

ACV drink med ceylonkanel, gurkmeja & honung

Len och god förkylningsdrink med Raw Äppelcidervinägerdryck, honung och citron!

En drink perfekt i förkylningstider – den är både antibakteriell och antiinflammatorisk samt pre- och probiotisk. En fräsch drink som snabbt blandas ihop. Med Raw Äppelcidervinägerdryck som grund, kryddad med ceylonkanel och gurkmeja, sötad med len honung och en touch syrlig citron blir det här lätt en favoritdryck vare sig du är förkyld eller inte!

Skriv ut recept
Förkylningsdrink med ceylonkanel, gurkmeja och honung
Portioner
glas
Portioner
glas
Instruktioner
  1. Blanda Äppelcidervinägerdrycken med vatten och rör ner honung.
  2. Pressa i citronsaft och smaka av.

ACV-Kokta Päron

Bjud på päron kokta i Äppelcidervinäger – de är lika goda som de är fina!

Söta päron kokta i het och syrlig lag av ingefära och Raw Granatäppelvinäger med Moder, med ett skal av härlig mörk choklad. En underbar smakkombination. Servera den fina desserten med en klick vispad kokosgrädde.

Skriv ut recept
ACV-Kokta Päron
Portioner
personer
Ingredienser
Till servering:
Portioner
personer
Ingredienser
Till servering:
Instruktioner
  1. Skala päronen men behåll stjälken på toppen, de är fina och bra att lyfta päronen i.
  2. Häll vinägern i en mindre kastrull och lägg ner päronen.
  3. Skölj och skiva ingefäran och lägg i kastrullen.
  4. Fyll upp med vatten så det precis täcker päronen, ta därför en mindre kastrull. Låt päronen småputtra under lock tills de är mjuka i ca 20 min, testa med en potatissticka.
  5. Låt päronen därefter kallna i lagen.
  6. Lyft upp de kalla päronen och ställ dem på en tallrik medan du smälter chokladen i ett vattenbad.
  7. Ringla och bred på den smälta chokladen på päronen med en slickpott. Strö på kokoschipsen innan chokladen stelnar.
  8. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde. En både fin och god dessert!

Tahinidressing med Gurkmeja

Krämig gul tahinidressing – fin för ögat och god för smaklökarna!

Tahinidressing är gott på sallader, grillade rotfrukter eller som dipp till grönsaker. Basen i dressingen är ekologisk tahini, vatten och raw äppelcidervinäger. Reglera dressingens tjocklek genom att öka eller minska mängden vatten så du får den till önskad konsistens. Ekologiskt gurkmejaulver ger dressingen dess fina färg och härliga smak tillsammans med lite hackad dill.

Skriv ut recept
Tahinidressing med Gurkmeja
Portioner
Portioner
Instruktioner
  1. Rör ihop tahini och vatten i en skål så att det blandar sig väl. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
  2. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med gurkmejapulver, dill och lite salt.
  3. Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Tahinidressing med Ingefärssenap

Tahinidressing är gott på sallader, grillade rotfrukter eller som dipp till grönsaker. Basen i dressingen är ekologisk tahini, vatten och raw äppelcidervinäger. Reglera dressingens tjocklek genom att öka eller minska mängden vatten så du får den till önskad konsistens. Smaksättningen med Ingefärssenap ger dressingen härlig hetta och karaktär – tokgod dressing för oss alla som gillar senap och ingefära!

Skriv ut recept
Tahinidressing med Ingefärssenap
Instruktioner
  1. Rör ihop tahini och vatten i en skål så att de blandar sig väl. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
  2. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med Ingefärssenap och lite salt.
  3. Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Tahinidressing med Coconut Aminos

Härlig krämig dressing med god sötsyrlig smak – vår favorit!

Tahinidressing är gott på sallader, grillade rotfrukter eller som dipp till grönsaker. Basen i dressingen är ekologisk tahini, vatten och raw äppelcidervinäger. Reglera dressingens tjocklek genom att öka eller minska mängden vatten så du får den till önskad konsistens. Tillsammans med Coconut Aminos, som är en soja utan soja, blir smakkombinationen helt perfekt – både söt, salt och syrlig.

Skriv ut recept
Tahinidressing med Coconut Aminos
Instruktioner
  1. Rör ihop tahini och vatten i en skål så att det blandar sig väl. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
  2. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med Coconut Aminos och lite salt.
  3. Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Banan- & Äppelplättar med Gurkmejalatte

Underbara pannkakor eller plättar utan ägg och gluten!

Har du bananer som börjar bli svarta i skalet? Då ska du göra bananplättar! Plättarna eller pannkakan blir som godast på mogna bananer, gärna övermogna. De rivna äpplet ger extra friskhet och lite Raw Äppelcidervinäger med Moder ger plättarna en härlig krispighet samt tillför syra. Helgfrukost alla dagar i veckan!

Skriv ut recept
Banan- & Äppelplättar med Gurkmejalatte
Portioner
plättar
Ingredienser
Portioner
plättar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och mosa bananerna med en gaffel.
  2. Riv äpplet på grova sidan av ett rivjärn och blanda med de mosade bananerna.
  3. Rör i bovetemjöl, äpplecidervinäger, bakpulver samt kryddmixen Gurkmejalatte. Blanda allt till en smet.
  4. Hetta upp en stekpanna med en klick kokosolja och stek plättarna på medelhög temperatur.
  5. Goda att äta som de är eller servera med exempelvis färska bär, kokoschips och ett nötsmör.

Tahini & Mandelkakor med Gurkmeja

Snabbakade glutenfria kakor med magnesiumrik tahini och kurkuminrik gurkmeja.

Små, lagom mjuka kakor som passar både till vardag och fest. Med en bas på Tahini och mandelmjöl och kryddade med kryddmixen Gurkmejalatte. Kryddmixen, som bland annat innehåller gurkmeja, ceylonkanel och lucuma, är en kryddmix för att göra golden milk men fungerar lika bra till både bak och matlagning. Men variera gärna smaken på kakorna och prova exempelvis matcha, kardemumma eller kakao.

Skriv ut recept
Tahini & Mandelkakor med Gurkmeja
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till kakorna i en mixer/matberedare, mixa till en jämn massa.
  3. Forma till små bollar och tryck ut till kakor på bakplåtspapper.
  4. Toppa varje kaka med pistagenötter och grädda i ca 8- 10 min i 170 grader. Låt svalna.

Grönkålschips med ACV

Krispiga och spröda grönkålschips med härlig smak av vinäger och salt – underbart gott!

Ett naturligt chips rikt på fiber. En snacks som är uppskattat lika mycket till fredagsmyset som till nyårsfesten.

Skriv ut recept
Grönkålschips med vinäger och salt
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skölj och ta bort stjälkarna på grönkålen och lägg dem i en ugnsform eller på en plåt.
  3. Smält kokosoljan och fördela den över grönkålen, salta och massera kålen försiktigt. Häll på vinägern och blanda runt.
  4. Rosta i ugnen i ca 45 min på 150 grader tills kålen är krispig.

ACV-glögg med Ceylonkanel

En kopp glögg är aldrig fel om det görs på Äppelcidervinäger – en frisk och mindre söt glögg. Perfekt i juletid men också vid halsont eller som drink en kylig dag.

Här kommer två olika recept på ACV-glögg. Glögg gjord på Raw Äppelcidervinägerdryck Ceylonkanel & Gurkmeja är lite mildare i smaken än glögg på Raw Äppelcidervinäger med moder då den innehåller en lägre syrahalt. Båda är goda, gör glöggen på det du har hemma i skafferiet.

Skriv ut recept
ACV-glögg med Ceylonkanel
Portioner
varianter
Ingredienser
ACV-GLÖGG RECEPT 1
ACV-GLÖGG RECEPT 2
Portioner
varianter
Ingredienser
ACV-GLÖGG RECEPT 1
ACV-GLÖGG RECEPT 2
Instruktioner
  1. Värm alla ingredienser i en kastrull.
  2. Servera eventuellt med lite hackade mandlar.