En växtbaserad röra som i smaken påminner om en klassisk räkröra, men där räkor har byts ut mot avokado! Havssmaken kommer från Umeboshi puréen, som tillför umami till röran. Denna veganska röra är utmärkt som topping på snittar, pickninck-mackan eller som tillbehör till sallad.

Portioner |
skål
|
Ingredienser
- 1 st avokado
- 2 msk Vegan Mayo
- 1 tsk Umeboshi puré
- 1 tsk Tomatketchup
- 1 st selleristjälk – hackad
- 1/2 dl gröna ärtor – (tina ärtorna om du använder frysta)
- 3 st dillkvistar – hackad
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Skär avokadon i bitar och hacka selleristjälk och dill.
- Blanda mayo, umeboshi puré och ketchup i en skål. Rör ihop en len röra och smaka av.
- Häll i avokado, sellerin och dillen och blanda till en krämig avokadoröra.