Etikett: banan

Hampamjölk med Ceylonkanel

En mättande och god mjölkdrink på hampa som är rik på protein.

Kanel är en perfekt smaksättning i hampamjölk då den dämpar den speciella hampasmaken som många tycker är lite ”gräsig”. Använd ceylonkanel, sk. ”äkta kanel”, som innehåller en betydligt mindre mängd kumarin än den vanliga kassiakanelen. Kumarin i stora mängder kan nämligen skada levern.

Skriv ut recept
Hampamjölk med Ceylonkanel
Portioner
stort glas
Ingredienser
Portioner
stort glas
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa samman alla ingredienser i en mixer till en slät dryck. Justera dryckens tjocklek med mängden vatten.

Banankaka

Saftig banankaka med kokos och ingefära!

Glutenfri och vegansk mjuk kaka med banan, kokos och ingefära! Härligt söt tack vare bananerna och kokoschipsen på toppen tillför gott krisp.

Skriv ut recept
Banankaka
Portioner
bitar
Ingredienser
Glutenfri mjölmix 3 dl
Portioner
bitar
Ingredienser
Glutenfri mjölmix 3 dl
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, kokoschips (spara ett par matskedar till topping), bakpulver och kryddor. Mixa kokosolja, tre av bananerna, mandelmjölk, linfröägg och kokossocker i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i banansmeten och häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Skiva den sista bananen på längden och lägg på kakan. Strö över resten av kokoschipsen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills kakan fått fin färg och börjat släppa från kanten. Låt svalna på galler.
  3. Banankakan är godast när den är saftig, grädda inte för länge. Känn med en sticka så märker du när den är klar.