Etikett: bär

Chokladkaka med groddat bovete

Vegansk och glutenfri chokladkaka – klar på ca 20 minuter!

En förpackning Browniemix Chia – Choklad & Pekan hjälper dig när du snabbt behöver bjuda på något gott. Vem tycker inte om en chokladkaka som dessutom är glutenfri och vegansk?! Blanda bara mixen med lite vatten och smält kokosolja. Av Browniemixen går det lika bra att baka små brownies som att baka en större kaka eller tårtbotten. Toppa chokladkakan med det du tycker är gott eller har hemma, exempelvis färska bär, ringlad smält choklad eller en kokosfrosting. Det är alltid gott att servera chokladkan med lite vegansk mandelglass!

Skriv ut recept
Chokladkaka med groddat bovete
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka/tårta:
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka/tårta:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Gör kaksmeten enligt anvisningen på förpackningen Browniemix Chia.
  3. Smörj en form med löstagbar botten, men kokosolja.
  4. Häll i smeten och grädda i ca 5-10 minuter.
  5. Servera med färska bär, vaniljsås eller lite mandelglass.

Cashew”grädde”

En krämig och god växtbaserad ”grädde” som förgyller allt ifrån kakor och pajer till frukt och bär.

Ett växtbaserat alternativ till den traditionella grädden, fast mycket godare – så god att den med lätthet kan ätas direkt ur skålen! Smaksätt med lite vaniljpulver och använd som vaniljsås. Använd helst blötlagda nötter då de är aktiverade och är därför mer näringsrika. Har har du inte hunnit att blötlägga nötterna går de såklart att använda ändå, eventuellt behöver du tillsätta lite mer vatten. 

Skriv ut recept
Cashew"grädde"
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj de blötlagda nötterna och mixa alla ingredienser i en mixer till en slät grädde.
  2. Reglera gräddens tjocklek med mängden vatten. Servera till färska bär, tårta eller paj – växtbaserad grädde!