Etikett: dessert

Coconut Crème Caramel

Vegansk crème caramel!

Söt karamell med len kokos – en underbar dessert!

Skriv ut recept
Coconut Crème Caramel
Instruktioner
  1. Smält kokossocker i en kastrull tillsammans med raw agave och vatten.
  2. Häll över sockret i 2 små låga formar. Sockret ska inte stelna helt i formen – om så sker tillsätt en droppe vatten och blanda med fingret.
  3. Koka upp kokosgrädden tillsammans med vaniljpulver, agar agar och tapiokamjöl. Vispa samman och låt det puttra medan du vispar i ca 2 min.
  4. Låt svalna något innan du fördelar grädden i formarna.
  5. Låt stå i kylen ett par timmar och stjälp sedan upp formen på en tallrik.

Kokospannacotta

Klassisk dessert i växtbaserad tappning!

Krämig och len pannacotta gjord på kokosgrädde – klar i ett nafs!

Skriv ut recept
Kokospannacotta
Portioner
portioner
Ingredienser
Kokospannacotta
Portioner
portioner
Ingredienser
Kokospannacotta
Instruktioner
  1. Smörj två små formar med lite Kokosolja.
  2. Koka upp kokosgrädde tillsammans med vaniljpulver och agar agar och låt puttra i ett par minuter.
  3. Häll över grädden och fördela i de två smorda formarna. Ställ i kylen och låt stelna.
  4. Servera Kokospannacottan med ringlad Nötspread hasselnöt & choklad samt en halv urgröpt passionsfrukt.

Rabarberkompott med Ceylonkanel

Sötsyrlig sommardessert utan vitt socker!

Rabarber hör sommaren till och extra god är den i kombination med Ceylonkanel, så kallad äkta kanel. Använd kokossocker istället för vitt socker, det ger kompotten en härlig karamellsmak. Servera rabarberkompotten varm med en klick kokosgrädde – glutenfri och vegansk dessert för alla rabarberfantaster!

Skriv ut recept
Rabarberkompott med Ceylonkanel
Portioner
Ingredienser
Rabarberkompott:
Till servering:
Portioner
Ingredienser
Rabarberkompott:
Till servering:
Instruktioner
  1. Skölj och skär rabarbern i små bitar.
  2. Smält kokosoljan i en kastrull och lägg i rabarberbitarna.
  3. Rör runt och krydda med Ceylonkanel och kokossocker. Eftersom rabarber kan vara olika syrlig är det bättre att börja med lite kokossocker och därefter tillsätta mer om så behövs. Smaka alltid av och krydda efter eget önskemål.
  4. Ta av kastrullen från värmen när rabarbern är mjuk.
  5. Vispa den kylda kokosgrädden till önskad tjocklek.
  6. Servera kompotten varm i portionsglas med vispad kokosgrädde.

Cashew”grädde”

En krämig och god växtbaserad ”grädde” som förgyller allt ifrån kakor och pajer till frukt och bär.

Ett växtbaserat alternativ till den traditionella grädden, fast mycket godare – så god att den med lätthet kan ätas direkt ur skålen! Smaksätt med lite vaniljpulver och använd som vaniljsås. Använd helst blötlagda nötter då de är aktiverade och är därför mer näringsrika. Har har du inte hunnit att blötlägga nötterna går de såklart att använda ändå, eventuellt behöver du tillsätta lite mer vatten. 

Skriv ut recept
Cashew"grädde"
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj de blötlagda nötterna och mixa alla ingredienser i en mixer till en slät grädde.
  2. Reglera gräddens tjocklek med mängden vatten. Servera till färska bär, tårta eller paj – växtbaserad grädde!

Kokosfylld Ananas

Färsk ananas med krämig Coconut Butter – ljuvligt gott!

En fantastisk god dessert med härlig smakkombination av kokos och ananas med krispig topping. Grilla i ugn och servera på direkten – klar på 10 minuter!


Skriv ut recept


Kokosfylld Ananas

Portioner
portioner

Portioner
portioner


Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Gröp ur den halva ananasen och blanda ananasbitarna med Coconut Butter och lite vaniljpulver. Lägg tillbaka fyllningen i ananasskalet.

  3. Hacka cashewnötterna grovt och strö på toppen tillsammans med kokoschips.

  4. Ringla över lite agave och sätt in i ugnen, efter ca. 5 minuter kan övervärmen stängas av för att inte bränna kokosen. Låt stå i ugnen i ytterligare ca 5 minuter till ananasen är ljummen rakt igenom. Servera!