Etikett: dipp

Apelsin & mandeldressing

Fräsch och enkel dressing!

En grymt god dressing till både rå sallad som på wokade grönsaker. Om du vill kan du tillsätta lite chili för extra hetta.

Skriv ut recept
Apelsin & mandeldressing
Portioner
portioner
Portioner
portioner
Instruktioner
  1. Rör samman alla ingredienser till en dressing.
  2. Servera dressingen på toppen av en god sallad.

Morots- & Kikärtsröra

En snabblagad röra som förgyller det mesta!

En krämig röra som är god att servera på macka, i salladsblad, som fyllning i wraps eller till grillade grönsaker. Med hackad jalapeño får röran extra sting. Variera och använd de örter du tycker om för att ge röran smak. En röra att lätt blir förälskad i!

Skriv ut recept
Morots- & Kikärtsröra
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj kikärtorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem grovt med baksida av en stor sked.
  2. Skölj och dela morötterna i mindre bitar och koka dem mjuka, i ca 10 min.
  3. Låt morötterna svalna och lägg över dem i en matberedare. Mixa dem grovt tillsammans med olivolja.
  4. Lägg över de mixade morötterna i bunken med kikärtorna och tillsätt rödlök, Vegan Mayo och kokosghurt (dubbla mängden Vegan Mayo om du inte har kokosghurt). Strö över Lantbuljongen och lägg i jalapeño, blanda väl och smaka av.
  5. Tillsätt valfri hackade örter och pressa i citron, blanda igen och smaka.
  6. Servera på macka, i salladsblad, som fyllning i wraps eller till grillade grönsaker.

Morotsdipp med Tahini

Ljuvlig dipp med morot, ingefära och tahini!

En gyllengul morotsdipp med sting från färsk ingefära. Tahini gör dippen krämig och tillför bland annat magensium. Ett gott tillbehör till såväl sallad och grillade grönsaker som på kex eller att doppa grönsaksstavar i. Godast blir dippen på späda sommarmorötter, men självklart går den även att göra under vintersäsong.

Skriv ut recept
Morotsdipp med Tahini
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta och dela morötterna. Koka dem mjuka i ca 1O min.
  2. Låt svalna och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med ingefära och olivolja. Tillsätt en skvätt vatten så att knivarna snurrar i mixern.
  3. Tillsätt tahini och salta.
  4. Smaka av och servera!

”Räk”röra på avokado

Växtbaserat alternativ till den klassiska räkröran!

En växtbaserad röra som i smaken påminner om en klassisk räkröra, men där räkor har byts ut mot avokado! Havssmaken kommer från Umeboshi puréen, som tillför umami till röran. Denna veganska röra är utmärkt som topping på snittar, pickninck-mackan eller som tillbehör till sallad.


Skriv ut recept


Falsk ”räkröra” på avokado

Portioner
skål


Ingredienser

Portioner
skål


Ingredienser


Instruktioner
  1. Skär avokadon i bitar och hacka selleristjälk och dill.

  2. Blanda mayo, umeboshi puré och ketchup i en skål. Rör ihop en len röra och smaka av.

  3. Häll i avokado, sellerin och dillen och blanda till en krämig avokadoröra.

”Lax”röra på linser

Växtbaserat alternativ till den klassiska laxröran!

Vi kallar denna röra för falsk ”lax”röra. Smaken påminner nämligen om en laxröran, men den här är helt laxfri och istället gjord på röda linser! Umeboshi puréen gör att röran får en förhöjd umamismak och skapar en smakkänsla av hav. Ha den falska ”lax”röran på macka, snittar, till sallad eller som tillbehör på buffébordet – en ny favorit!

Skriv ut recept
Falsk ”laxröra” på linser
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj av de kokta linserna och låt vattnet rinna av.
  2. Lägg linserna i en mixer och mixa snabbt i någon minut.
  3. Rör sedan i övriga ingredienser och smaka av.

”Tonfisk”röra på solroskärnor

Växtbaserat alternativ till den klassiska tonfiskröran!

En underbar röra att ha på picknick-mackan så väl som tillbehör på buffébordet. Smak och textur påminner om den klassiska tonfiskröran, men den här är helt växtbaserad.

Skriv ut recept
Falsk ”tonfiskröra” på solroskärnor
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj av de blötlagda solroskärnorna och mixa dem i en mixer eller matberedare i någon minut.
  2. Hacka lök och skär kaprisen i mindre bitar.
  3. Blanda samman alla ingredienser, pressa i citronsaft och rör ihop till en röra och smaka av.