Etikett: frön

Linfrökex med örter

Vackra och goda frökex som torkas på låg temperatur!

Gör vackra raw food kex istället för baguetter. Håller magen i fin form. Servera till maten eller ät med ett gott nötsmör, en grönsaksröra eller skivad avokado.

Skriv ut recept
Linfrökex med örter
Portioner
stora kex
Ingredienser
Portioner
stora kex
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ in i kylen och låt svälla till en klibbig smet i ca 4 timmar. Tillsätt mer vatten om smeten är för torr.
  2. Fördela smeten på två bakplåtspapper och ber ut ett tunt lager med en slicka-pott. Torka i torkugn på 45 grader i ca 10 timmar eller på lägsta värme i vanlig ugn i ca 10 timmar – öppna ungsluckan och släpp ut fukten några gånger under torktiden. Vänd kexet efter halva tiden så torkar det snabbare.