Etikett: istället för

Gurkmejakräm

Gurkmejakrämen är tänkt att användas som en basingrediens i matlagningen. Använd som ”vegansk créme fraiche” för att ge maten en krämig konsistens och god smak.

Dippa grönsaker direkt i krämen eller ät som en växtbaserad yoghurt. Ha alltid en burk Gurkmejakräm ståendes i kylskåpet!

Skriv ut recept
Gurkmejakräm
Portioner
burk
Ingredienser
Portioner
burk
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och skölj dem.
  2. Lägg nötterna i en mixer och mixa samman alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av. Reglera krämens tjocklek med mängden vatten, men tänk på att krämen tjocknar något när den ställs i kylskåpet.
  3. Använd en klick Gurkmejakräm i din matlagning eller bakning för att tillföra extra krämighet, smak och näring.
  4. Förvara Gurkmejakrämen i en glasburk i kylskåpet, den håller i flera dagar.

Veganska ”ost”spöken

Bjud på veganska "ost"spöken på svarta Sesamskex – uppskattas av alla.

En god vegansk ”ostkräm” med bas av cashewnötter som får en härlig ostig smak av näringsjäst. Lätt att göra och god att äta på sesamkex eller fröknäcke.

Skriv ut recept
Veganska "ost"spöken
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj av de blötlagda nötterna.
  2. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät kräm. Justera krämens tjocklek med mängden vatten. Den kan tjockna något i efterhand.
  3. Spritsa ut ostkrämen till små toppar på svarta sesamkex och måla ögon och mun med en ätbar färg.