Etikett: kakao

Veganska Dammsugare

Veganskt och glutenfritt alternativ till det klassiska bakverket – utan vitt socker.

Vem kan motstå en dammsugare eller arraksrulle? När de dessutom är veganska, glutenfria och utan vitt socker blir de ännu svårare att tacka nej till. Använd naturligt färgämne till marsipanen; spirulina för en grön färg eller rödbetspulver för en rosa färg. Ett mästerverk som är värt den tid de tar att göra – hembakat smakar alltid bäst!

Skriv ut recept
Vegansk Dammsugare
Portioner
rullar
Ingredienser
Marsipan:
Fyllning:
Chokladdopp:
Portioner
rullar
Ingredienser
Marsipan:
Fyllning:
Chokladdopp:
Instruktioner
Marsipan:
  1. Börja med att göra marsipanen.
  2. Blanda agave och mandelmjöl med valfri färgsättning i en bunke med händerna. Massan ska vara mycket fast.
  3. Rulla till en boll och plasta in. Låt vila i kyl.
Fyllning:
  1. Mixa kokoschips till en fint strössel i en mixer.
  2. Tillsätt sedan mandlar och cashewnötter. Mixa igen. OBS! mixa inte för länge, då kommer oljan i nötterna separeras från nöten och degen blir hård att arbeta med.
  3. Tillsätt kakao, vaniljpulver, arraksarom (börja med 1 tsk och smaka av, tillsätt mer vid behov) och de blöta dadlarna.
  4. Knåda ihop allt till en deg (konsistens liknar rawbollar).
  5. Dela fyllningen i två delar och gör två långa rullar. Låt dem vila i frysen.
Ihopsättning:
  1. Ta marsipanbollen från kylen och dela upp den i två delar.
  2. Kavla ut en del i taget mellan två vita bakplåtspapper till en lång och ganska bred remsa. Tips! Innan du kavlar ut marsipanen, gör en tjock rulle av degen och kavla sedan ut. Då är det enklare att få degen avlång.
  3. Ta fram fram fyllningsrullarna från frysen.
  4. Lägg rullen med fyllning på marsipanen och rulla ihop. Se till att skarven kommer i botten och är jämn och fin. Rulla lätt med båda händerna för att jämna till.
  5. Skär 5 cm långa dammsugare, använd den första dammsugaren som måttstock så att alla blir lika stora.
Dekoration:
  1. Bryt den mörka chokladkakan i bitar.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Doppa försiktigt båda ändar av dammsugaren i den smälta chokladen, en sida i taget, och låt chokladen rinna av en aning (skaka lätt) innan du lägger dem på tork på ett bakplåtspapper.
  4. Låt stelna i kylen.

ACV-Kokta Päron

Bjud på päron kokta i Äppelcidervinäger – de är lika goda som de är fina!

Söta päron kokta i het och syrlig lag av ingefära och Raw Granatäppelvinäger med Moder, med ett skal av härlig mörk choklad. En underbar smakkombination. Servera den fina desserten med en klick vispad kokosgrädde.


Skriv ut recept


ACV-Kokta Päron

Portioner
personer


Ingredienser
Till servering:

Portioner
personer


Ingredienser
Till servering:


Instruktioner
  1. Skala päronen men behåll stjälken på toppen, de är fina och bra att lyfta päronen i.

  2. Häll vinägern i en mindre kastrull och lägg ner päronen.

  3. Skölj och skiva ingefäran och lägg i kastrullen.

  4. Fyll upp med vatten så det precis täcker päronen, ta därför en mindre kastrull. Låt päronen småputtra under lock tills de är mjuka i ca 20 min, testa med en potatissticka.

  5. Låt päronen därefter kallna i lagen.

  6. Lyft upp de kalla päronen och ställ dem på en tallrik medan du smälter chokladen i ett vattenbad.

  7. Ringla och bred på den smälta chokladen på päronen med en slickpott. Strö på kokoschipsen innan chokladen stelnar.

  8. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde. En både fin och god dessert!

Fyllda Chokladbollar

Underbara chokladbollar som gömmer en hemlighet  – en krämig och prebiotisk kärna av pekan, kokos och inulin.

Oemotståndligt goda chokladbollar, fyllda med ett fiberrikt och krämigt nötspread täckt av en magnesiumrik chokladsmet med bl.a. tahini och raw kakao. Bollarnas smak går lätt att variera – fylla dem med olika sorters nötspread.

Skriv ut recept
Fyllda Chokladbollar
Portioner
Ingredienser
Fyllning:
Portioner
Ingredienser
Fyllning:
Instruktioner
  1. Börja med fyllningen. Rör om i burken ifall oljan skickat sig och lagt sig på toppen. Ställ in burken i kylen tills spreadet har stelnat, för att lättare forma små bollar till fyllning. Gör sedan 10 st små bollar, ca. 1/2 tsk Pekan & Kokos Spread till varje boll.
  2. Lägg pekan & kokosbollarna på ett smörpapper och ställ in i frysen.
  3. Gör sedan chokladsmeten. Lägg alla ingredienser till chokladsmeten i en matberedare eller mixer och mixa samman.
  4. Forma smeten till 10 stycken chokladbollar och platta sedan ut varje boll.
  5. Lägg en fryst pekan & kokosspreadsboll i varje utplattad chokladboll och vik runt den utplattade chokladenbollen och forma en ny boll så pekan & kokosfyllningen är i mitten.
  6. Förvara bollarna kylt.
  7. Vid servering kan bollarna eventuellt rullas eller pudras med lite Raw Cacao Powder för extra dekoration.