Etikett: kokos

Coconut Crème Caramel

Vegansk crème caramel!

Söt karamell med len kokos – en underbar dessert!

Skriv ut recept
Coconut Crème Caramel
Instruktioner
  1. Smält kokossocker i en kastrull tillsammans med raw agave och vatten.
  2. Häll över sockret i 2 små låga formar. Sockret ska inte stelna helt i formen – om så sker tillsätt en droppe vatten och blanda med fingret.
  3. Koka upp kokosgrädden tillsammans med vaniljpulver, agar agar och tapiokamjöl. Vispa samman och låt det puttra medan du vispar i ca 2 min.
  4. Låt svalna något innan du fördelar grädden i formarna.
  5. Låt stå i kylen ett par timmar och stjälp sedan upp formen på en tallrik.

Kokospannacotta

Klassisk dessert i växtbaserad tappning!

Krämig och len pannacotta gjord på kokosgrädde – klar i ett nafs!

Skriv ut recept
Kokospannacotta
Portioner
portioner
Ingredienser
Kokospannacotta
Portioner
portioner
Ingredienser
Kokospannacotta
Instruktioner
  1. Smörj två små formar med lite Kokosolja.
  2. Koka upp kokosgrädde tillsammans med vaniljpulver och agar agar och låt puttra i ett par minuter.
  3. Häll över grädden och fördela i de två smorda formarna. Ställ i kylen och låt stelna.
  4. Servera Kokospannacottan med ringlad Nötspread hasselnöt & choklad samt en halv urgröpt passionsfrukt.

Kokosfylld Ananas

Färsk ananas med krämig Coconut Butter – ljuvligt gott!

En fantastisk god dessert med härlig smakkombination av kokos och ananas med krispig topping. Grilla i ugn och servera på direkten – klar på 10 minuter!


Skriv ut recept


Kokosfylld Ananas

Portioner
portioner

Portioner
portioner


Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Gröp ur den halva ananasen och blanda ananasbitarna med Coconut Butter och lite vaniljpulver. Lägg tillbaka fyllningen i ananasskalet.

  3. Hacka cashewnötterna grovt och strö på toppen tillsammans med kokoschips.

  4. Ringla över lite agave och sätt in i ugnen, efter ca. 5 minuter kan övervärmen stängas av för att inte bränna kokosen. Låt stå i ugnen i ytterligare ca 5 minuter till ananasen är ljummen rakt igenom. Servera!

Fyllda Chokladbollar

Underbara chokladbollar som gömmer en hemlighet  – en krämig och prebiotisk kärna av pekan, kokos och inulin.

Oemotståndligt goda chokladbollar, fyllda med ett fiberrikt och krämigt nötspread täckt av en magnesiumrik chokladsmet med bl.a. tahini och raw kakao. Bollarnas smak går lätt att variera – fylla dem med olika sorters nötspread.

Skriv ut recept
Fyllda Chokladbollar
Portioner
Ingredienser
Fyllning:
Portioner
Ingredienser
Fyllning:
Instruktioner
  1. Börja med fyllningen. Rör om i burken ifall oljan skickat sig och lagt sig på toppen. Ställ in burken i kylen tills spreadet har stelnat, för att lättare forma små bollar till fyllning. Gör sedan 10 st små bollar, ca. 1/2 tsk Pekan & Kokos Spread till varje boll.
  2. Lägg pekan & kokosbollarna på ett smörpapper och ställ in i frysen.
  3. Gör sedan chokladsmeten. Lägg alla ingredienser till chokladsmeten i en matberedare eller mixer och mixa samman.
  4. Forma smeten till 10 stycken chokladbollar och platta sedan ut varje boll.
  5. Lägg en fryst pekan & kokosspreadsboll i varje utplattad chokladboll och vik runt den utplattade chokladenbollen och forma en ny boll så pekan & kokosfyllningen är i mitten.
  6. Förvara bollarna kylt.
  7. Vid servering kan bollarna eventuellt rullas eller pudras med lite Raw Cacao Powder för extra dekoration.

Enkla kokostoppar

Snabbakade och ljuvligt goda kokostoppar – krispiga på utsidan och mjuka på insidan.

En snabbakad kaka som du har klar på 10 minuter. Glutenfri, mjölkfri och nötfri – uppskattas av alla! Även goda utan topping.

Skriv ut recept
Enkla kokostoppar
Portioner
kokostoppar
Portioner
kokostoppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman alla ingredienser till kokostoppen. Smaka av. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och forma till toppar.
  3. Sätt in topparna i ugnen i ca 5-10 minuter, eller tills de börjar få färg. De ska vara krispiga på utsidan med mjuka på insidan.
  4. Låt topparna svalna något. Ringla eller bred över Hazelnut & Chocolate Spread på toppen. Strö över lite kokosflingor som dekoration.

Kokoskolatårta med jordgubbar och ananas

En vegansk och glutenfri tårta med härlig kokoskolafyllning!

En tårta med krispig botten och krämig kolafyllning. Supergod tillsammans med färsk frukt och bär på toppen. Servera som efterrätt på middagen eller som tårta på kalaset – en garanterad favorit hos alla!

Skriv ut recept
Kokoskolatårta med jordgubbar och ananas
Instruktioner
  1. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i den krispiga granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 18 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.
  2. Värm den kondenserade kokosmjölken försiktigt under omrörning i en kastrull tills den är genomvarm. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i kastrullbotten. Tillsätt den finhackade kokoschokladen och salt och rör tills chokladen smält. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig, inte för hård).
  3. Pudra Raw Kakao över tårtan och garnera med frukt.