Etikett: kokoschips

ACV-Kokta Päron

Bjud på päron kokta i Äppelcidervinäger – de är lika goda som de är fina!

Söta päron kokta i het och syrlig lag av ingefära och Raw Granatäppelvinäger med Moder, med ett skal av härlig mörk choklad. En underbar smakkombination. Servera den fina desserten med en klick vispad kokosgrädde.

Skriv ut recept
ACV-Kokta Päron
Portioner
personer
Ingredienser
Till servering:
Portioner
personer
Ingredienser
Till servering:
Instruktioner
  1. Skala päronen men behåll stjälken på toppen, de är fina och bra att lyfta päronen i.
  2. Häll vinägern i en mindre kastrull och lägg ner päronen.
  3. Skölj och skiva ingefäran och lägg i kastrullen.
  4. Fyll upp med vatten så det precis täcker päronen, ta därför en mindre kastrull. Låt päronen småputtra under lock tills de är mjuka i ca 20 min, testa med en potatissticka.
  5. Låt päronen därefter kallna i lagen.
  6. Lyft upp de kalla päronen och ställ dem på en tallrik medan du smälter chokladen i ett vattenbad.
  7. Ringla och bred på den smälta chokladen på päronen med en slickpott. Strö på kokoschipsen innan chokladen stelnar.
  8. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde. En både fin och god dessert!

Banankaka

Saftig banankaka med kokos och ingefära!

Glutenfri och vegansk mjuk kaka med banan, kokos och ingefära! Härligt söt tack vare bananerna och kokoschipsen på toppen tillför gott krisp.

Skriv ut recept
Banankaka
Portioner
bitar
Ingredienser
Glutenfri mjölmix 3 dl
Portioner
bitar
Ingredienser
Glutenfri mjölmix 3 dl
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, kokoschips (spara ett par matskedar till topping), bakpulver och kryddor. Mixa kokosolja, tre av bananerna, mandelmjölk, linfröägg och kokossocker i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i banansmeten och häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Skiva den sista bananen på längden och lägg på kakan. Strö över resten av kokoschipsen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills kakan fått fin färg och börjat släppa från kanten. Låt svalna på galler.
  3. Banankakan är godast när den är saftig, grädda inte för länge. Känn med en sticka så märker du när den är klar.