Etikett: kokosgrädde

Coconut Crème Caramel

Vegansk crème caramel!

Söt karamell med len kokos – en underbar dessert!

Skriv ut recept
Coconut Crème Caramel
Instruktioner
  1. Smält kokossocker i en kastrull tillsammans med raw agave och vatten.
  2. Häll över sockret i 2 små låga formar. Sockret ska inte stelna helt i formen – om så sker tillsätt en droppe vatten och blanda med fingret.
  3. Koka upp kokosgrädden tillsammans med vaniljpulver, agar agar och tapiokamjöl. Vispa samman och låt det puttra medan du vispar i ca 2 min.
  4. Låt svalna något innan du fördelar grädden i formarna.
  5. Låt stå i kylen ett par timmar och stjälp sedan upp formen på en tallrik.

Kokospannacotta

Klassisk dessert i växtbaserad tappning!

Krämig och len pannacotta gjord på kokosgrädde – klar i ett nafs!

Skriv ut recept
Kokospannacotta
Portioner
portioner
Ingredienser
Kokospannacotta
Portioner
portioner
Ingredienser
Kokospannacotta
Instruktioner
  1. Smörj två små formar med lite Kokosolja.
  2. Koka upp kokosgrädde tillsammans med vaniljpulver och agar agar och låt puttra i ett par minuter.
  3. Häll över grädden och fördela i de två smorda formarna. Ställ i kylen och låt stelna.
  4. Servera Kokospannacottan med ringlad Nötspread hasselnöt & choklad samt en halv urgröpt passionsfrukt.

Enkel apelsinsallad med kokosgrädde

En god frukost eller uppiggande mellanmål klar på någon minut.

Söt och uppfriskande apelsinsallad som snabbt blandas ihop. Kokosgrädden tillför en mättande känsla. Lika god till frukost som till mellanmål, eller varför inte som en smårätt på julbordet.

Skriv ut recept
Enkel apelsinsallad med kokosgrädde
Portioner
portioner
Portioner
portioner
Instruktioner
  1. Skala och klyfta apelsinen.
  2. Hacka mandlar och strö över tillsammans med granatäppelkärnor.
  3. Servera med en klick kyld kokosgrädde.

Rabarberkompott med Ceylonkanel

Sötsyrlig sommardessert utan vitt socker!

Rabarber hör sommaren till och extra god är den i kombination med Ceylonkanel, så kallad äkta kanel. Använd kokossocker istället för vitt socker, det ger kompotten en härlig karamellsmak. Servera rabarberkompotten varm med en klick kokosgrädde – glutenfri och vegansk dessert för alla rabarberfantaster!

Skriv ut recept
Rabarberkompott med Ceylonkanel
Portioner
Ingredienser
Rabarberkompott:
Till servering:
Portioner
Ingredienser
Rabarberkompott:
Till servering:
Instruktioner
  1. Skölj och skär rabarbern i små bitar.
  2. Smält kokosoljan i en kastrull och lägg i rabarberbitarna.
  3. Rör runt och krydda med Ceylonkanel och kokossocker. Eftersom rabarber kan vara olika syrlig är det bättre att börja med lite kokossocker och därefter tillsätta mer om så behövs. Smaka alltid av och krydda efter eget önskemål.
  4. Ta av kastrullen från värmen när rabarbern är mjuk.
  5. Vispa den kylda kokosgrädden till önskad tjocklek.
  6. Servera kompotten varm i portionsglas med vispad kokosgrädde.

Vegan Mango ”Cheesecake”

Växtbaserad "cheesecake" med härlig smak av mango – för alla tillfällen!

En vegansk ”cheesecake” som dessutom är både glutenfri och fri från raffinerat socker. Servera som tårta vid högtider eller i bitar till fikat – krämig och svalkande god! Hemligheten bakom den ostiga smaken är näringsjäst, extra gott tillsammans med söt mango.


Skriv ut recept


Vegan Mango ”Cheesecake”

Portioner
bitar


Ingredienser
Botten

Fyllning:

Servering:

Portioner
bitar


Ingredienser
Botten

Fyllning:

Servering:


Instruktioner
Botten:
  1. Mixa granolan smulig i en blender eller matberedare.

  2. Kärna ur dadlarna och mixa med granolan till en botten.

  3. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca. 18 cm.

Fyllning:
  1. Skölj och sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna. Mixa cashewnötter, kokosgrädde, mango och gurkmejapulver i en matberedare eller blender till en slät smet.

  2. Häll i näringsjäst, agave, kokosolja, salt och vaniljpulver och mixa tills smeten är helt slät. Smaka av.

  3. Häll fyllningen i formen.

  4. Låt stelna i kylen 6-8 timmar.

  5. Servera tårtan kall, dekorerad med färska bär och mynta.