Grunden och basen i en god soppa är lök, veggiebuljong, ingefära och selleri. Sedan kan du valfritt lägga i olika grönsaker som du gillar eller har hemma i kylen eller frysen. Krydda med det du gillar. Tänk på att om du använder torkade kryddor läggs dessa med fördel i början av tillagningen så smaken hinner blomma ut och färska örter alltid ska i mot slutet så att inte aromen kokar bort. Den här soppa låter jag inte puttra så länge eftersom jag vill ha kvar så mycket som möjligt av näringen.

Portioner |
portioner
|
- 1 liten gul lök
- 1 tsk Neutral Kokosolja – till stekning
- 1 st selleristjälk
- 1 1/2 msk Veggie Buljong
- 1 bit ingefära
- 1 liter vatten
- 1 liten broccoli
- 2 stora stjälkar grönkål – ta bort stammen
- 1 knippe persilj
- 1-2 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
Ingredienser
|
![]() |
- Skala, hacka och fräs löken i en kastrull med kokosolja.
- Skiva selleri och ingefära och tillsätt tillsammans med buljong och vatten. Låt puttra i ca. 10 min.
- Tillsätt broccoli, grönkål och persilja och låt puttra ytterligare ett par minuter.
- Mixa sedan soppan slät med en blender eller stavmixer och tillsätt 1-2 msk raw äpplecidervinäger med moder. Smaka av och servera!