Etikett: kondenserad kokosmjölk

Enkel Kokosknäck

En lätt knäck som är klar på några minuter – endast två ingredienser!

En lätt och snabbkokad knäck med underbar kokossmak. Två ingredienser till själva knäcken, sen kan du variera smaken genom att tillsätta olika kryddor. Vi använde ingefära, kardemumma och salt, men prova med vanilj, kanel eller lakritspulver och toppas med nötter,  kokos eller frön. Knäcken lossnar lätt från formen.

Skriv ut recept
Enkel Kokosknäck
Portioner
Ingredienser
Smaksättning, om så önskas
Portioner
Ingredienser
Smaksättning, om så önskas
Instruktioner
  1. Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning.
  2. Smaksätt med eventuella kryddor. Låt puttra i ca 8 min, under omrörning, tills knäcken släpper från botten i kastrullen.
  3. Klicka smeten i knäckformar och toppa med mandlar.

Lätt kokoskola

En lätt och snabbkokad kola som är klar på fem minuter.

Härligt seg kola med underbar kokossmak. Variera smaken på kolan genom att tillsätta andra kryddor så som vanilj, kanel, lakritspulver och toppa med kokos, frön eller andra nötter. Lägg i knäckformar om du önskar en kolaknäck.

Skriv ut recept
Snabb kokoskola
Portioner
Ingredienser
Valfri smaksättning, om så önskas
Portioner
Ingredienser
Valfri smaksättning, om så önskas
Instruktioner
  1. Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning.
  2. Smaksätt med eventuella kryddor.
  3. Låt puttra under omrörning i ca 5 min tills kolan släpper från botten i kastrullen.
  4. Häll kolan på ett ugnspapper och toppa med mandlar.
  5. Låt stelna och skär upp i bitar.

Kokoskolatårta med jordgubbar och ananas

En vegansk och glutenfri tårta med härlig kokoskolafyllning!

En tårta med krispig botten och krämig kolafyllning. Supergod tillsammans med färsk frukt och bär på toppen. Servera som efterrätt på middagen eller som tårta på kalaset – en garanterad favorit hos alla!

Skriv ut recept
Kokoskolatårta med jordgubbar och ananas
Instruktioner
  1. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i den krispiga granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 18 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.
  2. Värm den kondenserade kokosmjölken försiktigt under omrörning i en kastrull tills den är genomvarm. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i kastrullbotten. Tillsätt den finhackade kokoschokladen och salt och rör tills chokladen smält. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig, inte för hård).
  3. Pudra Raw Kakao över tårtan och garnera med frukt.