Tunna och goda mandelkex, perfekta till ostbrickan såväl som till soppan. Släng inte mat och råvaror i onödan, det kan bli jättegoda kex – minska svinnet!

Portioner |
kex
|
Ingredienser
- 3 msk extra virgin olivolja
- 1/2 dl fiberhusk
- 2 dl mandelpulpa – det som blir över när du gör mandelmjölk.
- 3 msk Näringsjäst
- 3 nypor Himalayan Crystal Salt
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda fiberhusk med olivolja i en bunke.
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen så att allt blandas väl.
- Låt degen vila någon minut.
- Pressa ut degen på ett plåt och kavla ut den mellan två bakplåtspapper till en kvadrat. Skär degen i rutor och gör små lufthål med en potatissticka eller gaffel i varje ruta.
- Grädda i ugn i ca 30 min. Stäng av värmen och låt kexen stå på eftervärme i ca 10 min.