Etikett: mjuk kaka

Chokladkaka med groddat bovete

Vegansk och glutenfri chokladkaka – klar på ca 20 minuter!

En förpackning Browniemix Chia – Choklad & Pekan hjälper dig när du snabbt behöver bjuda på något gott. Vem tycker inte om en chokladkaka som dessutom är glutenfri och vegansk?! Blanda bara mixen med lite vatten och smält kokosolja. Av Browniemixen går det lika bra att baka små brownies som att baka en större kaka eller tårtbotten. Toppa chokladkakan med det du tycker är gott eller har hemma, exempelvis färska bär, ringlad smält choklad eller en kokosfrosting. Det är alltid gott att servera chokladkan med lite vegansk mandelglass!

Skriv ut recept
Chokladkaka med groddat bovete
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka/tårta:
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka/tårta:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Gör kaksmeten enligt anvisningen på förpackningen Browniemix Chia.
  3. Smörj en form med löstagbar botten, men kokosolja.
  4. Häll i smeten och grädda i ca 5-10 minuter.
  5. Servera med färska bär, vaniljsås eller lite mandelglass.

Plommon & Ingefärskaka

En glutenfri och vegansk kaka eller paj som du snabbt har klar för servering. Enkelt och väldigt gott!

Den färdiga muffinsmixen är verkligen en räddare i nöden, perfekt att alltid ha en förpackning hemma! Blanda bara muffinsmixen med lite vatten och smält kokosolja. Mixen fungerar lika bra till att göra muffins som till en större kaka. Skiva plommon eller annan frukt och lägg på toppen. Strö över riven ingefära, det blir en härlig smakbrytning mot de söta plommonen. Lite kokossocker på toppen ger en crunchig kolasmak – en god fikastund!

Skriv ut recept
Plommon & Ingefärskaka
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka
Tillbehör
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka
Tillbehör
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör kaksmeten enligt anvisningarna på förpackningen till Muffinsmixen.
  3. Smörj en form med löstagbar botten och häll i kaksmeten.
  4. Skiva plommonen och stick ner i kaksmeten.
  5. Riv färsk ingefära och strö över plommonen.
  6. Strö tillsist över lite kokossocker över kakan.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader. Grädda i ca 30 minuter, känn av med en sticka (du behöver nästan dubbla ugnstiden mot Muffinsmixens anvisning).
  8. Servera Plommon & Ingefärskakan som den är eller tillsammans med klick kall Mandelglass.

Banankaka

Saftig banankaka med kokos och ingefära!

Glutenfri och vegansk mjuk kaka med banan, kokos och ingefära! Härligt söt tack vare bananerna och kokoschipsen på toppen tillför gott krisp.


Skriv ut recept


Banankaka

Portioner
bitar


Ingredienser

Glutenfri mjölmix 3 dl

Portioner
bitar


Ingredienser

Glutenfri mjölmix 3 dl


Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Blanda mjöl, kokoschips (spara ett par matskedar till topping), bakpulver och kryddor. Mixa kokosolja, tre av bananerna, mandelmjölk, linfröägg och kokossocker i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i banansmeten och häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Skiva den sista bananen på längden och lägg på kakan. Strö över resten av kokoschipsen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills kakan fått fin färg och börjat släppa från kanten. Låt svalna på galler.

  3. Banankakan är godast när den är saftig, grädda inte för länge. Känn med en sticka så märker du när den är klar.