Etikett: nitrat

”Råbiff” på rödbeta

En vegansk "råbiff" på rödbeta med kryddigt sting från ingefära.

Härligt krämig och underbar röd färg – bjud på ”råbiff” på rödbeta! Servera på en salladsbädd eller med rostade rotfrukter, passar perfekt på såväl buffébordet som till fredagsmiddag.

Skriv ut recept
"Råbiff" på rödbeta
Portioner
portioner
Ingredienser
"Råbiff" på rödbeta:
Portioner
portioner
Ingredienser
"Råbiff" på rödbeta:
Instruktioner
  1. Riv rödbetan på den grova sidan av ett rivjärn.
  2. Blanda den rivna rödbetan med ingefärssenap, salladslök och kapris.
  3. Forma smeten med en sked och servera på en salladsbädd med exemeplvis bladspenat, grönkålsblad, råhyvlad fänkål, skivad salladslök och skivad rädisa.

Blood Beet

En blodröd bubblig drink – perfekt för färgsprakande fester!

Kombucha innehåller aktiv baketiekultur som är probiotika (goda tarmbakterier) för tarmfloran. Rödbetspulvret tillför nitrat, som sägs påverka bland annat syreupptagningsförmågan i kroppen. En drink för den aktiva gästen!

Skriv ut recept
Blood Beet
Portioner
glas
Ingredienser
Portioner
glas
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll upp kombucha (skaka inte flaskan) i en tillbringare och rör försiktigt ner rödbetspulver. Det kan skumma så blanda försiktigt och låt eventuellt stå en stund så skummet lägger sig.
  2. Häll upp drycken i glas – dekorera glaskanten med rödbetspulver för extra fin servering.