Etikett: plättar

Banan- & Äppelplättar med Gurkmejalatte

Underbara pannkakor eller plättar utan ägg och gluten!

Har du bananer som börjar bli svarta i skalet? Då ska du göra bananplättar! Plättarna eller pannkakan blir som godast på mogna bananer, gärna övermogna. De rivna äpplet ger extra friskhet och lite Raw Äppelcidervinäger med Moder ger plättarna en härlig krispighet samt tillför syra. Helgfrukost alla dagar i veckan!

Skriv ut recept
Banan- & Äppelplättar med Gurkmejalatte
Portioner
plättar
Ingredienser
Portioner
plättar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och mosa bananerna med en gaffel.
  2. Riv äpplet på grova sidan av ett rivjärn och blanda med de mosade bananerna.
  3. Rör i bovetemjöl, äpplecidervinäger, bakpulver samt kryddmixen Gurkmejalatte. Blanda allt till en smet.
  4. Hetta upp en stekpanna med en klick kokosolja och stek plättarna på medelhög temperatur.
  5. Goda att äta som de är eller servera med exempelvis färska bär, kokoschips och ett nötsmör.