Etikett: rawghurt

Rawghurt med Probiotika

Krämig rawghurt med levande bakteriekultur – god för magen!

Det är inte svårt att göra egen rawghurt. Extra bra är det att tillsätta levande bakteriekultur, sk probiotika, som är goda bakterier till tarmfloran. Efter några timmar ute i rumstemperatur börjar små bubblor bli synliga, ett tecken på fermenteringsprocessen. Efter ett dygn har du en god probiotisk rawghurt – god för hela kroppen! Vi har smaksatt vår rawghurt med gurkmeja men prova gärna andra smaker, så som äkta vanilj. Toppa rawghurten med nötter, kokoschips, granola eller färska bär.

Skriv ut recept
Rawghurt med Probiotika
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa samman alla ingredienser till en slät kräm.
  2. Reglera krämens tjocklek med mängden vatten.
  3. Låt stå i glasburk i rumstemperatur i ett dygn.
  4. Förvara sedan rawghurten i glasburk i kylen.