Om du önskar en mandelfri paj kan mandeln ersättas med valfria frön eller andra nötter. Rabarber och kanel är en härlig smakkombination, men använd helst Ceylonkanel som är den enda kanel som har ett lågt innehåll av kumarin, ett ämne som är skadligt för kroppen, tillskillnad mot den vanliga Kassiakanelen som innehåller en hög andel kumarin och är därför inte bra. Rabarber är som godast i början av sommaren när stjälkarna är små och spröda. En paj för somriga dagar – extra god med en klick mandelglass eller cashew”grädde” till.

Portioner |
portioner
|
- 10 st rabarberstjälkar – späda
- 1 msk Neutral Kokosolja
- 1-2 msk Ceylonkanel
- 1 tsk Ekologiska mandlar
- 2 msk Neutral Kokosolja
- 1-2 dl bovetemjöl
- 1 dl durramjöl
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1 msk Nötspread – Crunchy Mandel
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 1 tsk Kokossocker
Ingredienser
Pajfyllning:
Smuldeg:
|
![]() |
- Börja med fyllningen. Skiva rabarbern i bitar, 2- 3 cm långa.
- Hetta upp en panna med kokosolja och fräs rabarberbitarna ett par minuter till de blir lite mjuka (man vill behålla lite stuns i rabarbern).
- Tillsätt kokossocker och Ceylonkanel och blanda väl.
- Lägg över rabarbern i en mindre pajform och strö över den grovt hackade mandeln.
- Fortsätt med smuldegen. Lägg alla ingredienser till smuldegen i en bunke och blanda samman.
- Nyp ihop degen till en smulig deg. Tillsätts mer mjöl om degen är för kladdig eller mer olja om den är för torr.
- Fördela ut degen över pajen och grädda i 200 grader i ca 10 min.