Etikett: snabbakat

Chokladkaka med groddat bovete

Vegansk och glutenfri chokladkaka – klar på ca 20 minuter!

En förpackning Browniemix Chia – Choklad & Pekan hjälper dig när du snabbt behöver bjuda på något gott. Vem tycker inte om en chokladkaka som dessutom är glutenfri och vegansk?! Blanda bara mixen med lite vatten och smält kokosolja. Av Browniemixen går det lika bra att baka små brownies som att baka en större kaka eller tårtbotten. Toppa chokladkakan med det du tycker är gott eller har hemma, exempelvis färska bär, ringlad smält choklad eller en kokosfrosting. Det är alltid gott att servera chokladkan med lite vegansk mandelglass!

Skriv ut recept
Chokladkaka med groddat bovete
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka/tårta:
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka/tårta:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Gör kaksmeten enligt anvisningen på förpackningen Browniemix Chia.
  3. Smörj en form med löstagbar botten, men kokosolja.
  4. Häll i smeten och grädda i ca 5-10 minuter.
  5. Servera med färska bär, vaniljsås eller lite mandelglass.

Tahinichokladkaka

Tahini och choklad – underbar smakkombination!

Härlig mörk och krämig chokladkaka med nötig smak från tahini. En riktig magnesiumkälla med både tahini och mörk choklad som ingredienser. Chokladsmeten rörs snabbt ihop och kakan får sedan stelna i kylen i väntan på dina gäster. Välj att göra många små portionsbitar eller några större kakor och servera som små tårtor. Det är en mättande kaka så små bitar räcker som dessert eller till fikastunden. En chokladkaka för alla tahini-älskare!


Skriv ut recept


Tahinichokladkaka

Portioner
kakor


Ingredienser

Portioner
kakor


Ingredienser


Instruktioner
  1. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i tahini.

  2. Häll chokladsmeten i små silikonformar och toppa med pistagenötter. Använd många små silikonformar eller gör kakan i något större formar och servera som små tårtor. Silikonformen gör att du enkelt får upp kakan från formen.

  3. Låt stelna i kylen.

  4. Servera tahinichokladkakan medan den är kall – galet god!

Tahini & Mandelkakor med Gurkmeja

Snabbakade glutenfria kakor med magnesiumrik tahini och kurkuminrik gurkmeja.

Små, lagom mjuka kakor som passar både till vardag och fest. Med en bas på Tahini och mandelmjöl och kryddade med kryddmixen Gurkmejalatte. Kryddmixen, som bland annat innehåller gurkmeja, ceylonkanel och lucuma, är en kryddmix för att göra golden milk men fungerar lika bra till både bak och matlagning. Men variera gärna smaken på kakorna och prova exempelvis matcha, kardemumma eller kakao.

Skriv ut recept
Tahini & Mandelkakor med Gurkmeja
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till kakorna i en mixer/matberedare, mixa till en jämn massa.
  3. Forma till små bollar och tryck ut till kakor på bakplåtspapper.
  4. Toppa varje kaka med pistagenötter och grädda i ca 8- 10 min i 170 grader. Låt svalna.

Veganska Chokladbiskvier

Chokladbiskvier med en krämig kärna av hasselnöt- och chokladkräm, täckt av mörk choklad på en lagom seg mandelbotten – yummie!

Att göra biskvier behöver inte vara krångligt. Botten mixar du snabbt ihop i en mixer och använd Hasselnöt & Chokladspread till fyllning – då går baket snabbare. Veganska och glutenfria kakor med en härlig kladdig fyllning på en seg mandelbotten omsluten av mörk choklad. Forma botten till en klassisk cirkel eller varför inte gör biskvin till ett hjärta.

Skriv ut recept
Veganska Chokladbeskvier
Portioner
kakor
Ingredienser
Fyllning:
Portioner
kakor
Ingredienser
Fyllning:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Börja med botten. Mixa alla ingredienser till botten i en mixer/matberedare, till en jämn massa.
  3. Forma till små bollar och tryck sedan ut till runda biskvibottnar. Om du vill kan du forma botten till exempelvis hjärtan.
  4. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ca 8- 10 min i 170 grader. Låt svalna.
  5. Klicka 1 tsk Heavenly Spread – Hasselnöt & Choklad på varje botten som fyllning. Lägg sedan bottnarna med fyllningen på i frysen tills fyllningen stelnat något.
  6. Smält slutligen chokladen i ett vattenbad och vänd den stelnade fyllningen på biskvin i den smälta chokladen och låt stelna.

Enkel Kokosknäck

En lätt knäck som är klar på några minuter – endast två ingredienser!

En lätt och snabbkokad knäck med underbar kokossmak. Två ingredienser till själva knäcken, sen kan du variera smaken genom att tillsätta olika kryddor. Vi använde ingefära, kardemumma och salt, men prova med vanilj, kanel eller lakritspulver och toppas med nötter,  kokos eller frön. Knäcken lossnar lätt från formen.

Skriv ut recept
Enkel Kokosknäck
Portioner
Ingredienser
Smaksättning, om så önskas
Portioner
Ingredienser
Smaksättning, om så önskas
Instruktioner
  1. Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning.
  2. Smaksätt med eventuella kryddor. Låt puttra i ca 8 min, under omrörning, tills knäcken släpper från botten i kastrullen.
  3. Klicka smeten i knäckformar och toppa med mandlar.

Lätt kokoskola

En lätt och snabbkokad kola som är klar på fem minuter.

Härligt seg kola med underbar kokossmak. Variera smaken på kolan genom att tillsätta andra kryddor så som vanilj, kanel, lakritspulver och toppa med kokos, frön eller andra nötter. Lägg i knäckformar om du önskar en kolaknäck.

Skriv ut recept
Snabb kokoskola
Portioner
Ingredienser
Valfri smaksättning, om så önskas
Portioner
Ingredienser
Valfri smaksättning, om så önskas
Instruktioner
  1. Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning.
  2. Smaksätt med eventuella kryddor.
  3. Låt puttra under omrörning i ca 5 min tills kolan släpper från botten i kastrullen.
  4. Häll kolan på ett ugnspapper och toppa med mandlar.
  5. Låt stelna och skär upp i bitar.

Enkla kokostoppar

Snabbakade och ljuvligt goda kokostoppar – krispiga på utsidan och mjuka på insidan.

En snabbakad kaka som du har klar på 10 minuter. Glutenfri, mjölkfri och nötfri – uppskattas av alla! Även goda utan topping.

Skriv ut recept
Enkla kokostoppar
Portioner
kokostoppar
Portioner
kokostoppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman alla ingredienser till kokostoppen. Smaka av. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och forma till toppar.
  3. Sätt in topparna i ugnen i ca 5-10 minuter, eller tills de börjar få färg. De ska vara krispiga på utsidan med mjuka på insidan.
  4. Låt topparna svalna något. Ringla eller bred över Hazelnut & Chocolate Spread på toppen. Strö över lite kokosflingor som dekoration.