Söt och uppfriskande apelsinsallad som snabbt blandas ihop. Kokosgrädden tillför en mättande känsla. Lika god till frukost som till mellanmål, eller varför inte som en smårätt på julbordet.
Skriv ut recept
Enkel apelsinsallad med kokosgrädde
Instruktioner
Skala och klyfta apelsinen.
Hacka mandlar och strö över tillsammans med granatäppelkärnor.
Servera med en klick kyld kokosgrädde.
En växtbaserad röra som i smaken påminner om en klassisk räkröra, men där räkor har byts ut mot avokado! Havssmaken kommer från Umeboshi puréen, som tillför umami till röran. Denna veganska röra är utmärkt som topping på snittar, pickninck-mackan eller som tillbehör till sallad.
Skriv ut recept
Falsk ”räkröra” på avokado
Instruktioner
-
Skär avokadon i bitar och hacka selleristjälk och dill.
-
Blanda mayo, umeboshi puré och ketchup i en skål. Rör ihop en len röra och smaka av.
-
Häll i avokado, sellerin och dillen och blanda till en krämig avokadoröra.
Vi kallar denna röra för falsk ”lax”röra. Smaken påminner nämligen om en laxröran, men den här är helt laxfri och istället gjord på röda linser! Umeboshi puréen gör att röran får en förhöjd umamismak och skapar en smakkänsla av hav. Ha den falska ”lax”röran på macka, snittar, till sallad eller som tillbehör på buffébordet – en ny favorit!
Skriv ut recept
Falsk ”laxröra” på linser
Instruktioner
Skölj av de kokta linserna och låt vattnet rinna av.
Lägg linserna i en mixer och mixa snabbt i någon minut.
Rör sedan i övriga ingredienser och smaka av.
En underbar röra att ha på picknick-mackan så väl som tillbehör på buffébordet. Smak och textur påminner om den klassiska tonfiskröran, men den här är helt växtbaserad.
Skriv ut recept
Falsk ”tonfiskröra” på solroskärnor
Instruktioner
Skölj av de blötlagda solroskärnorna och mixa dem i en mixer eller matberedare i någon minut.
Hacka lök och skär kaprisen i mindre bitar.
Blanda samman alla ingredienser, pressa i citronsaft och rör ihop till en röra och smaka av.
En fantastisk god dessert med härlig smakkombination av kokos och ananas med krispig topping. Grilla i ugn och servera på direkten – klar på 10 minuter!
Skriv ut recept
Kokosfylld Ananas
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Gröp ur den halva ananasen och blanda ananasbitarna med Coconut Butter och lite vaniljpulver. Lägg tillbaka fyllningen i ananasskalet.
Hacka cashewnötterna grovt och strö på toppen tillsammans med kokoschips.
Ringla över lite agave och sätt in i ugnen, efter ca. 5 minuter kan övervärmen stängas av för att inte bränna kokosen. Låt stå i ugnen i ytterligare ca 5 minuter till ananasen är ljummen rakt igenom. Servera!
Risotto är en perfekt rätt att tillaga på gårdagens risrester. Svart ris, som är ett fullkornsris, innehåller antocyanin som är en antioxidant och är bland annat rikt på fiber.
Skriv ut recept
Svart Risotto
Instruktioner
Hacka och skiva lök och grönsaker.
Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg i salladslök, selleri och grönkål. Fräs ett par minuter och tillsätt ris och vatten.
Blanda i buljong och tahini. Salta efter smak. Tillsätt mer vatten efter behov.
Vänd ner spenat och tomat.
Servera risotton medans den är varm.
Amarant är ett litet rundkornigt frö som är nära besläktat med quinoa och har en något nötig smak. Fröet har bland annat har lågt GI och passar perfekt till att koka gröt på. Berika din gröt med nyttigheter. Spirulina är en proteinrik sötvattensalg som innehåller förutom alla essentiella aminosyror även järn, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink, koppar och jod. Spirulina är inte känd för att smaka gott, men den gör gott för kroppen! Baobab är ett superfood som däremot både är god och rik på bland annat C-vitamin – den tillför en härlig sötsyrlig smak till gröten!
Skriv ut recept
Grön Amarantgröt med Spirulina & Baobab
Instruktioner
Skölj Amarantfröna i hett vatten (för att ta bort eventuella bitterämnen). Låt Amarantfröna koka tillsammans med vattnet i ca 25 min. Fyll på mer vatten om det behövs.
Blanda ner Babobab och Spirulina i kastrullen.
Klicka i lite kokosolja och blanda runt.
Servera med nötmjölk och toppa med äpple.
En lätt och snabbkokad knäck med underbar kokossmak. Två ingredienser till själva knäcken, sen kan du variera smaken genom att tillsätta olika kryddor. Vi använde ingefära, kardemumma och salt, men prova med vanilj, kanel eller lakritspulver och toppas med nötter, kokos eller frön. Knäcken lossnar lätt från formen.
Skriv ut recept
Enkel Kokosknäck
Ingredienser
Smaksättning, om så önskas
Ingredienser
Smaksättning, om så önskas
|
|
Instruktioner
Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning.
Smaksätt med eventuella kryddor. Låt puttra i ca 8 min, under omrörning, tills knäcken släpper från botten i kastrullen.
Klicka smeten i knäckformar och toppa med mandlar.
Härligt seg kola med underbar kokossmak. Variera smaken på kolan genom att tillsätta andra kryddor så som vanilj, kanel, lakritspulver och toppa med kokos, frön eller andra nötter. Lägg i knäckformar om du önskar en kolaknäck.
Skriv ut recept
Snabb kokoskola
Ingredienser
Valfri smaksättning, om så önskas
Ingredienser
Valfri smaksättning, om så önskas
|
|
Instruktioner
Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning.
Smaksätt med eventuella kryddor.
Låt puttra under omrörning i ca 5 min tills kolan släpper från botten i kastrullen.
Häll kolan på ett ugnspapper och toppa med mandlar.
Låt stelna och skär upp i bitar.