Risotto är en perfekt rätt att tillaga på gårdagens risrester. Svart ris, som är ett fullkornsris, innehåller antocyanin som är en antioxidant och är bland annat rikt på fiber.

Portioner |
portion
|
- 1 msk Virgin Kokosolja
- 1 st salladslök – skivad
- 1 st selleristjälk – skivad
- 1 st stjälk av grönkål – hackad
- 2,5 dl svart ris – färdigkokt
- 0,5 - 1 dl vatten
- 1 msk No Bullshit Buljong
- 1-2 msk Vit Tahini
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 liten näve bladspenat
- 3 st cocktailtomater – delade
Ingredienser
|
![]() |
- Hacka och skiva lök och grönsaker.
- Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg i salladslök, selleri och grönkål. Fräs ett par minuter och tillsätt ris och vatten.
- Blanda i buljong och tahini. Salta efter smak. Tillsätt mer vatten efter behov.
- Vänd ner spenat och tomat.
- Servera risotton medans den är varm.