Etikett: svinn

Svart Risotto

Risotto på svart ris med härlig krämighet från Tahini och umami-smak från No Bullshit Buljong.

Risotto är en perfekt rätt att tillaga på gårdagens risrester. Svart ris, som är ett fullkornsris, innehåller antocyanin som är en antioxidant och är bland annat rikt på fiber.

Skriv ut recept
Svart Risotto
Portioner
portion
Ingredienser
Portioner
portion
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka och skiva lök och grönsaker.
  2. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg i salladslök, selleri och grönkål. Fräs ett par minuter och tillsätt ris och vatten.
  3. Blanda i buljong och tahini. Salta efter smak. Tillsätt mer vatten efter behov.
  4. Vänd ner spenat och tomat.
  5. Servera risotton medans den är varm.

Mandelpålägg av mandelpulpa

Ta hand om mandelpulpan – gör ett krämigt och gott pålägg till kexet eller mackan.

Av mandelpulpan som blir kvar när du gör mandelmjölk kan du lätt göra ett gott pålägg. Krydda och smaksätt med dina favoriter – vi använde gurkmeja. Minska svinnet med mandelpålägg!

Skriv ut recept
Mandelpålägg av mandelpulpa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
  2. Forma mandelpålägget med händerna till valfri form. Slå in i plastfolie och lägg i kylen för att stelna.
  3. Ta fram pålägget och skiva bitar och lägg på kex eller macka. Mandelpålägget håller i kyl i ca 1 veckan.

Mandelpulpakex

Minska svinnet och gör goda mandelkex av pulpan du får kvar när du gör egen mandelmjölk!

Tunna och goda mandelkex, perfekta till ostbrickan såväl som till soppan. Släng inte mat och råvaror i onödan, det kan bli jättegoda kex –  minska svinnet!

Skriv ut recept
Mandelpulpakex
Portioner
kex
Ingredienser
Portioner
kex
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda fiberhusk med olivolja i en bunke.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen så att allt blandas väl.
  4. Låt degen vila någon minut.
  5. Pressa ut degen på ett plåt och kavla ut den mellan två bakplåtspapper till en kvadrat. Skär degen i rutor och gör små lufthål med en potatissticka eller gaffel i varje ruta.
  6. Grädda i ugn i ca 30 min. Stäng av värmen och låt kexen stå på eftervärme i ca 10 min.