Etikett: tahini

Morotsdipp med Tahini

Ljuvlig dipp med morot, ingefära och tahini!

En gyllengul morotsdipp med sting från färsk ingefära. Tahini gör dippen krämig och tillför bland annat magensium. Ett gott tillbehör till såväl sallad och grillade grönsaker som på kex eller att doppa grönsaksstavar i. Godast blir dippen på späda sommarmorötter, men självklart går den även att göra under vintersäsong.

Skriv ut recept
Morotsdipp med Tahini
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta och dela morötterna. Koka dem mjuka i ca 1O min.
  2. Låt svalna och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med ingefära och olivolja. Tillsätt en skvätt vatten så att knivarna snurrar i mixern.
  3. Tillsätt tahini och salta.
  4. Smaka av och servera!

Golden Quinoasallad

Snabblagad sallad med gyllengul gurkmeja – lika god till vardag som till fest!

En gyllene sallad som är underbart god som tillbehör till wok, grillade grönsaker, stekt svamp, rostade rotsaker och stekta bönor. Extra gott att servera med en dipp eller pestosås. När du ändå gör salladen, gör gärna ett par portioner extra – lika god nästa dag! Givetvis kan du även minska receptet om du vill, bara att minska alla ingredienser.

Skriv ut recept
Golden Quinoasallad
Instruktioner
  1. Skölj och koka quinoa i riktigt med vatten i ca 12 min.
  2. Sila bort överflödigt vatten och häll tillbaka quinoan kastrullen. Sätt på ett lock och låt vila ca 5 minuter.
  3. Lägg över quinoan i en skål och blanda ner kryddmixen Gurkmejalatte och lantbuljong. Ringla över olivolja.
  4. Hacka salladslök, finhacka persilja och vänd ner i quinoan. Grovhacka mandlar och vänd ner.
  5. Servera som tillbehör till rostade grönsaker och en god dipp.

Tahinichokladkaka

Tahini och choklad – underbar smakkombination!

Härlig mörk och krämig chokladkaka med nötig smak från tahini. En riktig magnesiumkälla med både tahini och mörk choklad som ingredienser. Chokladsmeten rörs snabbt ihop och kakan får sedan stelna i kylen i väntan på dina gäster. Välj att göra många små portionsbitar eller några större kakor och servera som små tårtor. Det är en mättande kaka så små bitar räcker som dessert eller till fikastunden. En chokladkaka för alla tahini-älskare!


Skriv ut recept


Tahinichokladkaka

Portioner
kakor


Ingredienser

Portioner
kakor


Ingredienser


Instruktioner
  1. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i tahini.

  2. Häll chokladsmeten i små silikonformar och toppa med pistagenötter. Använd många små silikonformar eller gör kakan i något större formar och servera som små tårtor. Silikonformen gör att du enkelt får upp kakan från formen.

  3. Låt stelna i kylen.

  4. Servera tahinichokladkakan medan den är kall – galet god!

Tahinidressing med Gurkmeja

Krämig gul tahinidressing – fin för ögat och god för smaklökarna!

Tahinidressing är gott på sallader, grillade rotfrukter eller som dipp till grönsaker. Basen i dressingen är ekologisk tahini, vatten och raw äppelcidervinäger. Reglera dressingens tjocklek genom att öka eller minska mängden vatten så du får den till önskad konsistens. Ekologiskt gurkmejaulver ger dressingen dess fina färg och härliga smak tillsammans med lite hackad dill.

Skriv ut recept
Tahinidressing med Gurkmeja
Portioner
Portioner
Instruktioner
  1. Rör ihop tahini och vatten i en skål så att det blandar sig väl. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
  2. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med gurkmejapulver, dill och lite salt.
  3. Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Tahinidressing med Ingefärssenap

Tahinidressing är gott på sallader, grillade rotfrukter eller som dipp till grönsaker. Basen i dressingen är ekologisk tahini, vatten och raw äppelcidervinäger. Reglera dressingens tjocklek genom att öka eller minska mängden vatten så du får den till önskad konsistens. Smaksättningen med Ingefärssenap ger dressingen härlig hetta och karaktär – tokgod dressing för oss alla som gillar senap och ingefära!

Skriv ut recept
Tahinidressing med Ingefärssenap
Instruktioner
  1. Rör ihop tahini och vatten i en skål så att de blandar sig väl. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
  2. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med Ingefärssenap och lite salt.
  3. Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Tahinidressing med Coconut Aminos

Härlig krämig dressing med god sötsyrlig smak – vår favorit!

Tahinidressing är gott på sallader, grillade rotfrukter eller som dipp till grönsaker. Basen i dressingen är ekologisk tahini, vatten och raw äppelcidervinäger. Reglera dressingens tjocklek genom att öka eller minska mängden vatten så du får den till önskad konsistens. Tillsammans med Coconut Aminos, som är en soja utan soja, blir smakkombinationen helt perfekt – både söt, salt och syrlig.

Skriv ut recept
Tahinidressing med Coconut Aminos
Instruktioner
  1. Rör ihop tahini och vatten i en skål så att det blandar sig väl. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
  2. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med Coconut Aminos och lite salt.
  3. Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Fyllda Chokladbollar

Underbara chokladbollar som gömmer en hemlighet  – en krämig och prebiotisk kärna av pekan, kokos och inulin.

Oemotståndligt goda chokladbollar, fyllda med ett fiberrikt och krämigt nötspread täckt av en magnesiumrik chokladsmet med bl.a. tahini och raw kakao. Bollarnas smak går lätt att variera – fylla dem med olika sorters nötspread.

Skriv ut recept
Fyllda Chokladbollar
Portioner
Ingredienser
Fyllning:
Portioner
Ingredienser
Fyllning:
Instruktioner
  1. Börja med fyllningen. Rör om i burken ifall oljan skickat sig och lagt sig på toppen. Ställ in burken i kylen tills spreadet har stelnat, för att lättare forma små bollar till fyllning. Gör sedan 10 st små bollar, ca. 1/2 tsk Pekan & Kokos Spread till varje boll.
  2. Lägg pekan & kokosbollarna på ett smörpapper och ställ in i frysen.
  3. Gör sedan chokladsmeten. Lägg alla ingredienser till chokladsmeten i en matberedare eller mixer och mixa samman.
  4. Forma smeten till 10 stycken chokladbollar och platta sedan ut varje boll.
  5. Lägg en fryst pekan & kokosspreadsboll i varje utplattad chokladboll och vik runt den utplattade chokladenbollen och forma en ny boll så pekan & kokosfyllningen är i mitten.
  6. Förvara bollarna kylt.
  7. Vid servering kan bollarna eventuellt rullas eller pudras med lite Raw Cacao Powder för extra dekoration.

Svart Risotto

Risotto på svart ris med härlig krämighet från Tahini och umami-smak från No Bullshit Buljong.

Risotto är en perfekt rätt att tillaga på gårdagens risrester. Svart ris, som är ett fullkornsris, innehåller antocyanin som är en antioxidant och är bland annat rikt på fiber.

Skriv ut recept
Svart Risotto
Portioner
portion
Ingredienser
Portioner
portion
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka och skiva lök och grönsaker.
  2. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg i salladslök, selleri och grönkål. Fräs ett par minuter och tillsätt ris och vatten.
  3. Blanda i buljong och tahini. Salta efter smak. Tillsätt mer vatten efter behov.
  4. Vänd ner spenat och tomat.
  5. Servera risotton medans den är varm.