Etikett: tårta

Chokladkaka med groddat bovete

Vegansk och glutenfri chokladkaka – klar på ca 20 minuter!

En förpackning Browniemix Chia – Choklad & Pekan hjälper dig när du snabbt behöver bjuda på något gott. Vem tycker inte om en chokladkaka som dessutom är glutenfri och vegansk?! Blanda bara mixen med lite vatten och smält kokosolja. Av Browniemixen går det lika bra att baka små brownies som att baka en större kaka eller tårtbotten. Toppa chokladkakan med det du tycker är gott eller har hemma, exempelvis färska bär, ringlad smält choklad eller en kokosfrosting. Det är alltid gott att servera chokladkan med lite vegansk mandelglass!

Skriv ut recept
Chokladkaka med groddat bovete
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka/tårta:
Portioner
bitar
Ingredienser
Kaka/tårta:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Gör kaksmeten enligt anvisningen på förpackningen Browniemix Chia.
  3. Smörj en form med löstagbar botten, men kokosolja.
  4. Häll i smeten och grädda i ca 5-10 minuter.
  5. Servera med färska bär, vaniljsås eller lite mandelglass.

Vegan Mango ”Cheesecake”

Växtbaserad "cheesecake" med härlig smak av mango – för alla tillfällen!

En vegansk ”cheesecake” som dessutom är både glutenfri och fri från raffinerat socker. Servera som tårta vid högtider eller i bitar till fikat – krämig och svalkande god! Hemligheten bakom den ostiga smaken är näringsjäst, extra gott tillsammans med söt mango.


Skriv ut recept


Vegan Mango ”Cheesecake”

Portioner
bitar


Ingredienser
Botten

Fyllning:

Servering:

Portioner
bitar


Ingredienser
Botten

Fyllning:

Servering:


Instruktioner
Botten:
  1. Mixa granolan smulig i en blender eller matberedare.

  2. Kärna ur dadlarna och mixa med granolan till en botten.

  3. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca. 18 cm.

Fyllning:
  1. Skölj och sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna. Mixa cashewnötter, kokosgrädde, mango och gurkmejapulver i en matberedare eller blender till en slät smet.

  2. Häll i näringsjäst, agave, kokosolja, salt och vaniljpulver och mixa tills smeten är helt slät. Smaka av.

  3. Häll fyllningen i formen.

  4. Låt stelna i kylen 6-8 timmar.

  5. Servera tårtan kall, dekorerad med färska bär och mynta.

Kokoskolatårta med jordgubbar och ananas

En vegansk och glutenfri tårta med härlig kokoskolafyllning!

En tårta med krispig botten och krämig kolafyllning. Supergod tillsammans med färsk frukt och bär på toppen. Servera som efterrätt på middagen eller som tårta på kalaset – en garanterad favorit hos alla!

Skriv ut recept
Kokoskolatårta med jordgubbar och ananas
Instruktioner
  1. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i den krispiga granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 18 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.
  2. Värm den kondenserade kokosmjölken försiktigt under omrörning i en kastrull tills den är genomvarm. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i kastrullbotten. Tillsätt den finhackade kokoschokladen och salt och rör tills chokladen smält. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig, inte för hård).
  3. Pudra Raw Kakao över tårtan och garnera med frukt.