Etikett: tillbehör

Morotsdipp med Tahini

Ljuvlig dipp med morot, ingefära och tahini!

En gyllengul morotsdipp med sting från färsk ingefära. Tahini gör dippen krämig och tillför bland annat magensium. Ett gott tillbehör till såväl sallad och grillade grönsaker som på kex eller att doppa grönsaksstavar i. Godast blir dippen på späda sommarmorötter, men självklart går den även att göra under vintersäsong.

Skriv ut recept
Morotsdipp med Tahini
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta och dela morötterna. Koka dem mjuka i ca 1O min.
  2. Låt svalna och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med ingefära och olivolja. Tillsätt en skvätt vatten så att knivarna snurrar i mixern.
  3. Tillsätt tahini och salta.
  4. Smaka av och servera!

Golden Quinoasallad

Snabblagad sallad med gyllengul gurkmeja – lika god till vardag som till fest!

En gyllene sallad som är underbart god som tillbehör till wok, grillade grönsaker, stekt svamp, rostade rotsaker och stekta bönor. Extra gott att servera med en dipp eller pestosås. När du ändå gör salladen, gör gärna ett par portioner extra – lika god nästa dag! Givetvis kan du även minska receptet om du vill, bara att minska alla ingredienser.

Skriv ut recept
Golden Quinoasallad
Instruktioner
  1. Skölj och koka quinoa i riktigt med vatten i ca 12 min.
  2. Sila bort överflödigt vatten och häll tillbaka quinoan kastrullen. Sätt på ett lock och låt vila ca 5 minuter.
  3. Lägg över quinoan i en skål och blanda ner kryddmixen Gurkmejalatte och lantbuljong. Ringla över olivolja.
  4. Hacka salladslök, finhacka persilja och vänd ner i quinoan. Grovhacka mandlar och vänd ner.
  5. Servera som tillbehör till rostade grönsaker och en god dipp.