Etikett: vaniljpulver

Cashew”grädde”

En krämig och god växtbaserad ”grädde” som förgyller allt ifrån kakor och pajer till frukt och bär.

Ett växtbaserat alternativ till den traditionella grädden, fast mycket godare – så god att den med lätthet kan ätas direkt ur skålen! Smaksätt med lite vaniljpulver och använd som vaniljsås. Använd helst blötlagda nötter då de är aktiverade och är därför mer näringsrika. Har har du inte hunnit att blötlägga nötterna går de såklart att använda ändå, eventuellt behöver du tillsätta lite mer vatten. 

Skriv ut recept
Cashew"grädde"
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj de blötlagda nötterna och mixa alla ingredienser i en mixer till en slät grädde.
  2. Reglera gräddens tjocklek med mängden vatten. Servera till färska bär, tårta eller paj – växtbaserad grädde!

Hampamjölk med Ceylonkanel

En mättande och god mjölkdrink på hampa som är rik på protein.

Kanel är en perfekt smaksättning i hampamjölk då den dämpar den speciella hampasmaken som många tycker är lite ”gräsig”. Använd ceylonkanel, sk. ”äkta kanel”, som innehåller en betydligt mindre mängd kumarin än den vanliga kassiakanelen. Kumarin i stora mängder kan nämligen skada levern.


Skriv ut recept


Hampamjölk med Ceylonkanel

Portioner
stort glas


Ingredienser

Portioner
stort glas


Ingredienser


Instruktioner
  1. Mixa samman alla ingredienser i en mixer till en slät dryck. Justera dryckens tjocklek med mängden vatten.