5 köksredskap du ”måste” ha

Ett kök behöver inte vara fullt av en massa maskiner och utrustning för att man ska kunna laga god mat. Mat som är gjord för hand med omtanke och kärlek är nästan alltid den allra godaste maten. Det finns inga maskiner som kan slå den känslan. Däremot finns det verktyg som gör matlagning både lättare och roligare – som förstärker kärleken i matlagningen ännu mer. Renée älskar att laga mat och hon gör sig bäst bakom kastruller och grytor samtidigt som hon hackar och mixar. Hon gillar mat som går snabbt att laga, som passar alla och som både smakar gott och är vacker för ögat. Med fokus på växtbaserad mat och med hög näringshalt experimenterar Renée ständigt i sitt kök, både privat och på jobbet. Om du frågar henne vad ett kök absolut borde ha som standardutrustning för att göra matlagningen enklare och roligare är svaret:

  1. En bra och vass kniv. En slö kniv gör att det blir tråkigt att laga mat, hårda rotfrukter går inte att skära upp och snittytorna blir fula och ojämna. En bra och vass kniv som kan slipas om är A och O i köket.
  2. En mixer med stark motor. Med mixern gör du allt; smoothies, nötdipper, soppor, röror, nötmjölk, blandar ihop smeten till rawbollarna…ja, allt! Och en stark motor är helt avgörande för att kunna mixa is och nötter utan att kniven fastnar eller gå sönder. Mixern är kökets allra bästa vän, så ner med allt och tryck på knappen – klart!
  3. En tålig och stabil svarv som klarar av hårda grönsaker och rotfrukter. Att svarva går snabbt och är ett perfekt alternativ till pastan Dessutom blir svarvade grönsaker fantastiskt fint och är ett bra sätt att ”lura” i barn grönsaker – hur roligt är det inte att äta en morotsspiral?!
  4. En mandolin med bra grepp. Vass kniv i all ära, men att skära riktigt tunna och jämna skivor klarar bara en mandolin av. Att man dessutom kan ställa in mandolinen på olika tjocklekar och former gör den ännu bättre. Skiva, strimla och skär sådär proffsigt som mästerkockarna gör – snabbt går det också!
  5. Bunke och slev – klassiska redskapen som aldrig blir för gamla! En stadig bra bunke av rostfritt stål som tål både kalla och varma temperaturer och en lätt slev är en egentligen den enda grunden som behövs för allt som ska blandas.