Alger

Näringsrika och gröna alger gör kroppen glad!

Alger är en råvara med högt näringsvärde, vilket beräknas på den torra råvarann. Vi har olika sorters alger i olika former, exempelvis chlorella, spirulina och arame. Våra produkter genomgår alltid noga kvalitetskontroller. Exempelvis genomförs det regelbundna tester på varje algskörd vi köper in från Japan för att säkerställa att inga spår av radioaktiva ämnen eller tungmetaller finns i produkterna. Odlingsområdet för våra alger ligger inte heller i närheten av Fukushima där en kärnkraftsolycka ägt rum. Testerna utförs av Japans Food Research Laboratories (JRL) som är ett kvalitetssäkrat och godkänt analysorgan.

Alger är rika på jod och ska därför undvikas att ätas av gravida och ammande kvinnor.

Chlorella

Chlorella är en näringstät klorofyllrik sötvattensalg och består av 60 % protein och innehåller alla essentiella aminosyror. Namnet Chlorella kommer från grekiskan ”chloros” som kommer från ordet klorofyll och det latinska suffixet ”ella” som betyder liten. Chlorellas överflöd av klorofyll ger den en djup, smaragdgrön färg och brukar därför kallas ”växternas blod”.

Vårt Chlorellapulver har så kallade ”broken cell walls” vilket betyder att det annars svårsmälta skiktet av cellulosafibrer är förstört och kroppen kan nu tillgodogöra sig alla näringsämnen på ett mer effektivt sätt. Chlorella är rik på riboflavin, vitamin B6, vitamin E, fosfor, järn, zink och jod. Algen är därmed perfekt för alla som äter vegansk kost då det annars kan vara svårt att få i sig tillräckligt med naturligt jod.

Vår Chlorella odlas och skördas på en liten ö i Sydkinesiska havet. Sötvattensdammarna är fyllda med vatten som utvinns djupt under marken, vilket noggrant filtreras före användning. Gården är omgiven av orörda naturskogar och är helt isolerad från tätorter och källor till föroreningar från jordbruket. Inga kemiska bekämpningsmedel används i tillväxten av denna Chlorella och den får istället växa under naturligt solljus samtidigt som den försiktigt blandas för att säkerställa en jämn fördelning. Alger avsedda för konsumtion kontrolleras strikt hos vår leverantör vid varje skörd. Testerna genomförs av ett oberoende certifieringsorgan för att säkerställa att inga rester från tungmetaller finns i produkten. Vi erhåller givetvis certifikat som styrker detta vid varje order. Vår Chlorella är av kvalitén vulgaris.

Chlorella passar bra att ta i perioder med uppehåll emellan, exempelvis vid genomförande av fasta då algen är starkt utrensande. Vissa kan i sällsynta fall reagera med illamående och orolig mage när de intagit Chlorella. Vårt tips är att testa sig fram i början för att se hur kroppen reagerar. Chlorella innehåller naturligt sulfiter.

Produkter med chlorella

Vi älskar den lilla algens näringstäta egenskaper och har därför Chlorella i både pulver och kapsel. Chlorellan tvättas noggrant för hand för att sedan snabb torkas, så kallad flash-torkning, detta för att bevara den maximala mängden av näringsämnen. Det torra pulvret mals sedan för att bryta den olösliga cellväggen, det gör att de näringsämnen som finns i chlorellacellen finns kvar till kroppens matsmältning. Vårt ekologiska Chlorellapulver är perfekt att blanda 1-2 tsk med lite vatten och drick som en shot på morgonen. Eller blanda Chlorellapulver i en grön smoothie, boosta din juice eller gör gröna plättar.  Är du nybörjare, halvera dosen.

Tillhör du de som inte uppskattar smaken? Då är Chlorellakapseln perfekt för dig! Med kapsel slipper du smaken i munnen men får däremot alla näringsämnen och hälsofördelar som Chlorellan har. Men överskrid aldrig det rekommenderade intaget och undvik om du är gravid eller ammar.

I vår Green Mix har vi blandat chlorellapulver med vetegräs och ingefära. En perfekt mix att boosta din mat och dryck med!

 

 

 

 

 

Spirulina

Spirulina är en proteinrik alg som växer i sötvatten. Algen innehåller antioxidanter och har ett brett spektrum av vitaminer och mineraler samt har ingen cellulosacellvägg och är därför lättsmält. Spirulina innehåller förutom alla essentiella aminosyror även en hög andel av tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink, koppar och jod.

Vår ekologiska spirulina odlas och skördas på en liten ö i Sydkinesiska havet. Sötvattendammarna är fyllda med vatten som utvinns djupt under marken, vilket noggrant filtreras före användning för att säkerställa att den är helt ren. Gården är omgiven av orörda naturskogar och är helt isolerad från tätorter och källor till föroreningar från jordbruket. Inga kemiska bekämpningsmedel används i tillväxten av vår organiska spirulina. De får växa utomhus under naturligt solljus samtidigt som de försiktigt blandas för att säkerställa en jämn fördelning. Alger avsedda för konsumtion kontrolleras strikt hos vår leverantör vid varje skörd. Testerna genomförs av ett oberoende certifieringsorgan för att säkerställa att inga rester från tungmetaller finns i produkten. Vi erhåller givetvis certifikat som styrker detta vid varje order.

Produkter med spirulina

Vår ekologiska spirulina finns i pulverform som gör det lätt att använda i juicer och smoothies. Eller varför inte ha lite spirulinapulver i en salladsdressing?!

Vi har även spirulina i vår Green Mix Trio där spirulina är blandat med vetegräs och mynta. Ta 1-2 tsk spirulinapulver i kallt vatten och drick som en shot, en perfekt boost för kroppen. Blanda gärna med lite lime eller citron om smaken känns speciell i början, eller prova Green Trio där myntan ger pulvret en fräschare smak. Boosta din smoothie, juice, bowl, gröt eller pannkakssmet med spirulina – Green boost for green people!