De dagar du inte hinner laga mat ifrån grunden

Vad gör man de dagar man bara inte hinner laga mat? De situationerna uppstår ju lite titt som tätt för de flesta och då finns det bättre snabbmat och sämre snabbmat.

Sen från jobbet, kollektivtrafiken strulade, inte hunnit handla, kvällsaktiviteter som är inbokade, barn som ska skjutsas… och i samma takt som energinivån minskar så ökar insikten om att det varken finns tid eller ork till att laga mat. Istället för att hamna i kön på snabbmatsstället runt hörnet så finns det bättre alternativ för kroppen som är näringsrika men ändå snabblagade. Eftersom dessa dagar kommer för oss alla, se till att alltid ha några grundprodukter hemma som alltid ingår i ditt bassortiment – då kan du trolla ihop en middag på nolltid! Ett annat bra tips är att alltid ha färdigblandade mixar hemma. Bara att tillsätta vatten och olja så har du falafel eller biff på nolltid!

Tips på snabblagad mat:

Mättande bönröra

Använd färdigkokta bönor, kikärtor eller linser och gör en mättande röra – god till sallad eller som pålägg på en macka. Eller gör veggiebiffar genom att mixa bönor eller kikärtorna tillsammans med valfria kryddor och mjöl och stek någon minut på varje sida.

Svarva din pasta

Ta valfri rotfrukt eller grönsak som finns i kylen och plocka fram svarven – det går på mindre än 1 minut! Glöm pastans koktid, svarvad grönsaksspagetti går mycket snabbare att göra och är dessutom godare och full av näring!

Miso i kopp

Koka upp vatten och blanda i miso. Klar att drickas som den är eller skär upp lite grönsaker som du har hemma, lägg ner i skålen och en misosoppa är färdig att serveras.

Färdiga mixar

Veggie taco, veggobiff eller falafel har aldrig varit så lätt att göra som när du har en färdig mixblandning hemma – ibland får man fuska! Ekologiska och rena ingredienser som både smakar gott och ger energi. Blanda mixen med vatten och stek i kokosolja – middag klar på nolltid!