Maskros passar extra bra vid detox då den verkar renande och utrensande. Hela maskrosen kan ätas. Bladen kan användas som sallad, likt rucola. Blommorna kan exempelvis kokas till en maskrossirap och roten kan kokas, malas och användas till exempelvis brödbakning.
Drick maskros
Vi använder maskrosens rötter som vi rostar och maler till ett pulver – maksroskaffe! Det är en dryck som påminner mycket om kaffe i både färg och smak men som är helt koffeinfritt. Vårt maskroskaffe ligger smart förpackat i en liten påse, likt en tepåse. Använd bara lite mer hett vatten så har du ett maskroste istället. Maskroskaffe hjälper matsmältningen och passar perfekt vid detox.
Så här dricker du maskroskaffe
Låt innehållet från en påse dra i en kopp hett vatten ett par minuter. Välj mängd vatten efter hur stark smak du önskar på ditt maskroskaffe eller maskroste, mer vatten ger en tedryck. Extra gott blir det med en skvätt nötmjölk i.