Visst är det sjukt störigt med halvpoppade popcorn. Det är också retsamt med brända popcorn, saggiga popcorn och väldigt trist med en bränd kastrull. För att få grymt goda och frasiga popcorn som dessutom är helt poppade gör vi så här:
- Använda neutral kokosolja, den tål värme och är smakneutral.
- Lägg 1 msk neutral kokosolja i en tjockbottnad kastrull och smält kokosoljan på medeltemperatur.
- Lägg sedan i en popcornkärna och dra upp temperaturen till 11 (om 12 är full värme på spisen).
- När det ensamma popcornet har poppat häller du i ca ¾ dl popcorn, inte mer än att man ser lite av botten i kastrullen.
- Sätt på ett lock och dra av kastrullen från värmen och skaka kastrullen så att alla popcorn får varm olja på sig. Då fördelar sig värmen jämt över alla popcornen, det tar ca 40- 60 sekunder.
- Sätt tillbaka kastrullen på plattan och poppa popcornen på hög värme (11 om spisvredet går till 12).
- När popcornen kommer upp en bit mot locket sänker du temperaturen något, till ungefär 10 på vredet.
- När popcornen når locket så måste du släppa ut fukten som bildas i kastrullen, lyft av locket så de översta lagret inte blir saggigt.
- När inga nya popcorn har poppat under ca 5 sekunder tar du av kastrullen från plattan, häller upp dem i en skål och kryddar – testa Näringsjäst och salt – det är grymt gott!