Probiotika och växtbaserad probiotika

Probiotika betyder för liv!

Vad är probiotika?

Probiotika är levande bakterier som är bra för tarmfloran – de är de goda bakterierna som behövs i våra tarmar! Probiotika finns exempelvis i syrade mjölkprodukter. Som vegan kan man istället äta syrade grönsaker och dricka kombucha, som också verkar probiotiskt. Var noga med att köpa opastöriserade produkter, vilket betyder att de inte är uppvärmda. Det innebär att bakterierna inte har dött under den annars genomförda uppvärmningen. En bra tumregel är att titta i kyldisken och inte på butikshyllan när du söker efter exempelvis syrade grönsaker som probiotiska. Eller så gör du din egen surkål, kimchi eller kombucha så du vet att det inte har hettats upp.

Varför är probiotika så bra?

Probiotikan överlever den sura miljön i magsäcken och lever i tjocktarmen. Där bildar de organiska syror, till exempel ättik-, propion- och mjölksyra. Den sura miljön de skapar gör det ogynnsamt för skadliga bakterier och candidasvamp att få fäste. Dessutom bidrar probiotika till att bryta ner laktos och att sänka kolesterolet i blodet. Probiotika kan också hjälpa immunförsvaret, minska infektionsrisk och förbättra upptaget av kalcium, magnesium och järn.

Vårt sortiment med probiotika

Det enklaste sättet att få i sig probiotika är att ta kosttillskott med probiotika. Då är det också garanterat att bakterierna klarar passagen genom magens sura miljö. Vi har kosttillskott med probiotika i både kapselform och drickform.  Våra probiotiska kapslar är ekologiska och veganska. Varje kapsel innehåller 2.5 miljarder aktiva ekologiska tarmbakterier L. Bulgaricus som kommer från snödroppsblommans blad och sedan odlats i grönsaksjuice – 100% vegansk probiotika! En burk innehåller 30 kapslar. Levande Bakteriekultur – koncentrerat tillskott är en månadskur probiotika! Vårt fermenterade dryckeskoncentrat med levande bakteriekultur är ekologiskt, veganskt och raw – snällt balanserande för mage och tarm när det blandas med vatten. Ta en shot probiotika varje dag för ett naturligt tillskott av mjölksyrabakterier från tolv olika stammar. Rekommenderad dos är 15-20 ml/dag utspädd med vatten. Levande Bakteriekultur – färdigblandat tillskott är en dagskur probiotika! Vår drickfärdiga fermenterade dryck är ekologisk, vegansk och raw utan tillsatt socker. Gjord på örter och bär med levande bakteriekultur – snällt balanserande flora för mage och tarm. Drick en flaska om dagen och få ett naturligt tillskott av mjölksyrabakterier från sexton olika stammar.

Probiotika finns även i vår Kombucha samt Raw Äppelcidervinäger med moder.

Ta med dig probiotika på resan

Många tar probiotika när de ska ut och resa eftersom det kan hjälpa till att hantera de nya bakteriestammar som tarmfloran stöter på i nya miljöer. Ge din tarmflora ett extra tillskott av probiotika innan, under och efter din resa för att stärka tarmen. På resan är det lättast att ta med sig probiotika i kapslar. En burk räcker i en månad.