Rödbeta & Nitrat

Rödbeta är inte bara gott utan den röda rotfrukten är fullproppad med ämnen som är bra för kroppen, bland annat nitrat!

Nitrat – rödbetans hemlighet

Rödbetor har visat sig bland annat bidra till att öka kroppens syreupptagningsförmåga vilket ger både konditionen och uthålligheten en ordentlig boost. Det är med andra ord perfekt att inta rödbeta innan träning! Det är därför rödbetsjuice är en populär dryck vid långdistanslopp där uthållighet är en avgörande faktor,  så som vid löpning och cykling. Det är nitratet, som finns naturligt i rödbeta, som är hemligheten bakom den röda rotens hälsoeffekter och kan öka syreupptagningsförmågan i kroppen och förbättra både kondition och uthållighet.  Drick en rödbetslatte, rör ner en matsked rödbetspulver i ditt vatten eller ät en rödbetsbars innan du ska iväg och träna – beet it!

Ekologiskt Rödbetspulver

Vi älskar rödbetor i alla former – råhyvlade, kokta och torkade. Vi har tagit fram ett ekologiskt rödbetspulver för de tillfällen då det ska vara extra enkelt. Ett rödbetspulver håller länge i kökshyllan och kan användas i exempelvis juice, smoothies, bakverk och röror – utan att få varken röda fingrar eller röda skärbrädor. Vårt rödbetspulver är gjort på ekologiska rödbetor som torkats och pressats till pulver. Pulvret blir mer koncentrerat än den färska rödbetan vilket gör att innehållet av näringsämnen blir högre per gram. Rödbetspulvret är också drygt, det räcker med en matsked i smoothien, juicen, maten eller kakan.

Använd det ekologiska rödbetspulvret de gånger du inte vill bli röd om fingrarna, när du vill slippa skala den färska rödbetan eller om du helt enkelt inte har tid att köra den i råsaftscentrifugen.

Färga maten röd

Med sin djupt röda färg är rödbetan även vacker och fotovänlig. I en tid där vi äter med ögonen är det lika viktigt hur maten ser ut som hur den smakar. Hur kul är det inte att servera röda pannkakor på morgonen eller att bjuda dina vänner på en djupt röd kaka!

Blodröd rödbeta

Rödbetspulver är även en perfekt råvara vid Halloween för att färga mat och dryck blodrött. Blanda lite ekologiskt Rödbetspulver med vatten så har du skapat eget fejkblod som du kan skrämma din omgivning med – men kom ihåg att skrämmas med kärlek!

Tips! Gör en rödbetslatte, eller Red Velvet Latte som den också kallas. En dryck som är precis lika god som den ser ut – lika god varm som kall! Dessutom lätt att göra. Blanda Rödbetspulver med valfri havre- eller nötmöjlk och addera det du tycker om, prova med vanilj, ingefära eller kardemumma.