Kompromisslös kvalitet

En ändlös jakt

Varje gång vi bestämt oss för att lansera en produkt går våra inköpare ut och letar leverantörer över hela världen. Ofta ställer vi tre finalister emot varandra innan vi väljer. Allt för att vi ska slippa kompromissa om någon enda onödig tillsats eller kvalitetsbrist.

Utvärderingen sker utifrån parametrarna ingredienser, smak, produktionsförhållanden och hållbarhet. För att vinna vårt gillande krävs alltid de bästa råvarorna, teknikerna och hantverkarna. Det betyder att priset aldrig kan vara lågt. Men vår princip är att värdet av varje produkt alltid ska vara högre än priset.

Ekologiskt smakar mer

Ekologiska råvaror växer i riktig jord och i sin egen takt. Utan att bli stressade av konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. På så sätt utvecklar de goda, naturliga och höga smaker. Och därför behövs inga konstlade tillsatser eller smaksättare när man tillagar och äter dem. Vår strävan är att alla råvaror vi använder ska vara ekologiska. Just nu har vi nått 90 %.

Egenproducerat i Årsta

Navet i vår verksamhet är den egna produktionsanläggningen i Årsta, Stockholm. För Pepstop lagas, bakas och pressas allt färskt här för daglig leverans till våra butiker och vår webbshop. För Renée Voltaire görs ungefär 25 % av produkterna här, så oprocessat, småskaligt och hantverksmässigt som möjligt. För Pepstop görs 100 % av produkterna dagsfärskt här – 100% vegan och helt utan konstigheter. Och för alla framtida innovationer är det här det tänks, labbas och provas.

Externt producerat på Jorden

Fantastiska smaker kan gömma sig i världens alla hörn. Renée med kolleger reser ständigt runt och vänder på stenar i jakten efter nya idéer, produkter och produktionspartners. Ibland köper vi efter noggranna kontroller in så kallade private label-produkter. Ibland hittar vi skickliga producenter till våra egenutvecklade idéer. Och för det mesta brukar Renée ha sista fingret i grytan.

De små seriernas magi

Renée’s finest är vårt speciella sortiment av premiumprodukter i begränsad upplaga. Det finaste vi har. Här finns det bara två sätt för en produkt att kvala in. Antingen är den en matvara som framställts småskaligt och hantverksmässigt från eget recept och de absolut bästa råvarorna. Eller så är den ett köksredskap från någon av de främsta producenterna, handplockat och hårdtestat av Renée själv. Ja, Small Batches är lite lyxigt. Men aldrig onödigt. För när det gäller mat och matlagning är vi alla värda det bästa.

Reklamationer

Bristande kvalitet kan också vara kvalitet. För när vi får veta att något gått fel kan vi spåra orsaken och se till att det aldrig händer igen. Därför ber vi alla som är missnöjda att spara produkten och kontakta oss med batchnummer och utgångsdatum. Vi hör av oss så fort vi kan, ivriga att täta varje spricka.