Matcha på jobbet

BOOSTA ARBETSDAGEN – DRICK MATCHA!

Vi har alla upplevt kl 15:00-dippen då man ofta behöver ta sig en kopp kaffe. Det matcha däremot har som inte kaffe har är teanin (oftast benämnt L-teanin), vilket balanserar koffeinets snabba tillslag och gör energikurvan mer utdragen. Man får alltså koffeinets positiva piggelineffekt, men slipper bli speedad och få en svacka när effekten avtar alltför snabbt. Studier visar att aminosyran L-teanin frisätter serotonin och dopamin i hjärnan vilket kan vara förklaringen till att vi också kan uppleva en lätt stresslindring och ett lugn av matcha.

Ett delikat samspel mellan den höga halten L-teanin och koffeinet i matcha kan alltså göra oss pigga, lugna och dessutom koncentrerade på en och samma gång. Matcha är därför ett perfekt alternativ för att hålla energin och fokuset på topp hela arbetsdagen – bra även för en kaffedrickare!

Hur går det till och vad behöver man göra för att få matcha på jobbet?

  • Vi skräddarsyr en matchastation efter era behov och antal anställda – teer och redskap!
  • Vi erbjuder startkit och refillpaket av såväl matcha, matcha latte och funktionslatte samt alla de redskap du behöver.
  • Vi tillhandahåller skyltar och film med instruktioner om hur man vispar den godaste matchan.
  • Matchastationen kräver minimalt med plats och skötsel – lätt att hålla rent!

Fånga in matchatrenden och pigga upp kontoret med Renée Voltaire på Jobbet – mejla order@reneevoltaire.se så hjälper vi till att skapa den allra bästa matchaupplevelsen!

EKOLOGISK MATCHA FRÅN JAPAN

Vi säljer endast matcha av högsta kvalitet från Japan vilket är en förutsättning för att din matcha ska bli så god och nyttig som möjligt. Matchan är gjord av skuggade och finmalda teblad, fulla av näringsämnen och antioxidanter som om plockats, rensats, ångats och torkats traditionsenligt – självklart alltid ekologisk!

“För mig är matchastunden på jobbet ett välbehövligt avbrott för att få koppla bort en stund!” – Mathilda

“Matcha ger den där lågintensiva piggheten som är behagligare än den koffeinkick som kaffe ger!” – Erik

“För mig är matcha ett sätt att koppla av och samtidigt koppla på!” – Jonathan

“När man kör fast och känner sig trött så är en kopp matcha lösningen” – Therése