ACV-glögg med Ceylonkanel

2 varianter

En kopp glögg är aldrig fel om det görs på Äppelcidervinäger – en frisk och mindre söt glögg. Perfekt i juletid men också vid halsont eller som drink en kylig dag.

Här kommer två olika recept på ACV-glögg. Glögg gjord på Raw Äppelcidervinägerdryck Ceylonkanel & Gurkmeja är lite mildare i smaken än glögg på Raw Äppelcidervinäger med moder då den innehåller en lägre syrahalt. Båda är goda, gör glöggen på det du har hemma i skafferiet.

Ingredienser

  • ACV-GLÖGG RECEPT 1
  • 1 dl Raw Äppelcidervinägerdryck - Ceylonkanel & Grukmeja
  • 2 dl äppelmust
  • 1 st kanelstång
  • 5 st kryddnejlikor – byt ut mot ex. kardemumma eller ingefära om önskas
  • ACV-GLÖGG RECEPT 2
  • 1/2 dl Raw Äppelcidervinäger med moder
  • 3 dl äppelmust
  • 1 msk Ceylonkanel
  • 1 st kanelstång – för extra kanelsmak om så önskas
  • 5 st kryddnejlikor – byt ut mot ex. kardemumma eller ingefära om önskas

Gör så här

  1. Värm alla ingredienser i en kastrull.
  2. Servera eventuellt med lite hackade mandlar.