Här kommer två olika recept på ACV-glögg. Glögg gjord på Raw Äppelcidervinägerdryck Ceylonkanel & Gurkmeja är lite mildare i smaken än glögg på Raw Äppelcidervinäger med moder då den innehåller en lägre syrahalt. Båda är goda, gör glöggen på det du har hemma i skafferiet.
ACV-glögg med Ceylonkanel
En kopp glögg är aldrig fel om det görs på Äppelcidervinäger – en frisk och mindre söt glögg. Perfekt i juletid men också vid halsont eller som drink en kylig dag.
Ingredienser
- ACV-GLÖGG RECEPT 1
- 1 dl Raw Äppelcidervinägerdryck - Ceylonkanel & Grukmeja
- 2 dl äppelmust
- 1 st kanelstång
- 5 st kryddnejlikor – byt ut mot ex. kardemumma eller ingefära om önskas
- ACV-GLÖGG RECEPT 2
- 1/2 dl Raw Äppelcidervinäger med moder
- 3 dl äppelmust
- 1 msk Ceylonkanel
- 1 st kanelstång – för extra kanelsmak om så önskas
- 5 st kryddnejlikor – byt ut mot ex. kardemumma eller ingefära om önskas
Gör så här
- Värm alla ingredienser i en kastrull.
- Servera eventuellt med lite hackade mandlar.