ACV-Kokta Päron
Portioner
2personer
Portioner
2personer
Ingredienser
Till servering:
Instruktioner
  1. Skala päronen men behåll stjälken på toppen, de är fina och bra att lyfta päronen i.
  2. Häll vinägern i en mindre kastrull och lägg ner päronen.
  3. Skölj och skiva ingefäran och lägg i kastrullen.
  4. Fyll upp med vatten så det precis täcker päronen, ta därför en mindre kastrull. Låt päronen småputtra under lock tills de är mjuka i ca 20 min, testa med en potatissticka.
  5. Låt päronen därefter kallna i lagen.
  6. Lyft upp de kalla päronen och ställ dem på en tallrik medan du smälter chokladen i ett vattenbad.
  7. Ringla och bred på den smälta chokladen på päronen med en slickpott. Strö på kokoschipsen innan chokladen stelnar.
  8. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde. En både fin och god dessert!