En matig algsallad som du toppar med den tamaristekta portobellon, avokado, furikake, algchips och koriander. Perfekt till både lunch och middag!
Algbowl med tamaristekt portobello
En härlig bowl fylld av tamaristekt portobello, alger, grönsaker och örter med en saltsyrlig dressing!
Ingredienser
- 0,5 dl Torkade Aramealger
- 2-3 st grönkålsblad
- 1 st broccolibukett
- 75 g sockerärtor
- 2-3 st salladslökar
- 50 g shiitake
- 1 st portabello
- 1 msk Tamari
- 0,5 st zucchini
- 1 st avokado skalad och urkärnad
- 2 msk Furikake
- 0,5 dl Rostade Algchips Nori
- 1 knippe koriander hackad
- Dressing
- färsk röd chili finhackad efter smak
- 1 knippe koriander
- 0,5 dl Tamari
- 1 st lime saften
- 1 tsk Raw Agave Naturell
Gör så här
- Börja med dressingen. Finhacka chilin, (kärna ur chilifrukten för en mildare smak), finhacka koriandern och blanda ihop med tamari, limesaft och agave.
- Blötlägg algerna i ca 10 minuter. Gör under tiden iordning resten av salladen. Skär broccoli, grönkål, sockerärtor och salladslök i mindre bitar och blanda ihop till en sallad. Skiva portobellosvampen och doppa den i tamari. Stek den hastigt i en stekpanna och blanda ner shiitakesvampen mot slutet. Svarva zucchinin och blanda med de blötlagda algerna. Om du inte har en grönsakssvarv, gör remsor av zucchini med hjälp av en potatisskalare. Lägg upp salladen i två portionsskålar. Lägg på den stekta svampen och algerna med zucchinin. Toppa med avokado, furikake, algchips och koriander. Servera med dressingen.