Protein- och fiberrik gröt som innehåller rödbeta för ökat syreupptag och hallon laddat med vitaminer. Det friska och syrliga från hallon och den söta smaken från rödbetspulvret – är en helt perfekt kombo!
Amarantgröt rödbeta & hallon
Gjord på proteinrikt amarantfrö!
Ingredienser
- 3 dl amarantfrön
- 8 dl vatten
- 1 tsk Rödbetspulver
- 2 dl hallon frysta
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
Gör så här
- Koka amarantfröna i ca 40 min. När vattnet börjar koka bort behöver du röra i botten av kastrullen så det inte bränner fast.
- Tillsätt mer vatten (lite i taget) om vattnet kokat bort innan koktidens slut.
- Stäng av plattan och tillsätt rödbetspulver, hallon och vaniljpulver och blanda ordentligt.
- Servera gröten med valfri växtbaserad mjölk.
Tips: Gröten kan med fördel sparas i kylen och sedan värmas upp nästa morgon.