Fyllt äpple med krispiga nötter och smakrik ingefära – superenkelt och supergott!
Receptet är hämtat ur The Baking Revolution.
Bakat äpple med pistage, pekan och riven ingefära
Fruktdessert à la minute som du kan variera efter vad som finns i skafferiet!
Ingredienser
- 6 st äpplen
- 2 dl Pekannötter – hackade
- 1 dl pistagenötter – hackade
- 2-3 msk färsk ingefära – riven
- 3 msk Kokossocker
- Raw Vaniljsås
- 5 dl mandelmjölk
- 1 msk Virgin Kokosolja
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
- 1 tsk Raw Agave Naturell
- 0,5 tsk Kokossocker
- ca 2 msk avokado
Gör så här
Bakat äpple
- Sätt ugnen på 200 grader C.
- Skär av toppen på äpplena, gröp ur kärnhuset och grädda bottnarna i ugnen 10 minuter.
- Blanda nötter ingefära och kokossocker. Ta ut äpplena ur ugnen och fördela nötröran på bottnarna. Sätt på locken och grädda ytterligare ca 10 minuter. Servera med vaniljsås.
Raw Vaniljsås
- Mixa mandelmjölk tillsammans med kokosolja, äkta vaniljpulver, agave, kokossocker och avokado. Servera kyld. Håller ca 3-4 dagar i kylskåp.