Har du bananer som börjar bli svarta i skalet? Då ska du göra bananplättar! Plättarna eller pannkakan blir som godast på mogna bananer, gärna övermogna. De rivna äpplet ger extra friskhet och lite Raw Äppelcidervinäger med Moder ger plättarna en härlig krispighet samt tillför syra. Helgfrukost alla dagar i veckan!
Banan- & Äppelplättar med Gurkmejalatte
Underbara pannkakor eller plättar utan ägg och gluten!
Ingredienser
- 2 mogna bananer – övermogna bananer är perfekta att använda
- 1 stort äpple
- 1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
- 1 dl bovetemjöl
- 1 tsk Raw Äppelcidervinäger med moder
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 klick Neutral Kokosolja – till stekning
Gör så här
- Skala och mosa bananerna med en gaffel.
- Riv äpplet på grova sidan av ett rivjärn och blanda med de mosade bananerna.
- Rör i bovetemjöl, äpplecidervinäger, bakpulver samt kryddmixen Gurkmejalatte. Blanda allt till en smet.
- Hetta upp en stekpanna med en klick kokosolja och stek plättarna på medelhög temperatur.
- Goda att äta som de är eller servera med exempelvis färska bär, kokoschips och ett nötsmör.
Tips: För en lyxigare plätt – servera med Nötspread – Hasselnöt & Choklad – yummie!