Banan- & Äppelplättar med Gurkmejalatte
Portioner
ca. 8
plättar
Portioner
ca. 8
plättar
Ingredienser
2
mogna
bananer
– övermogna bananer är perfekta att använda
1
stort
äpple
1
tsk
Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
1
dl
bovetemjöl
1
tsk
Raw Äppelcidervinäger med moder
1/2
tsk
bakpulver
1
klick
Neutral Kokosolja
– till stekning
Instruktioner
Skala och mosa bananerna med en gaffel.
Riv äpplet på grova sidan av ett rivjärn och blanda med de mosade bananerna.
Rör i bovetemjöl, äpplecidervinäger, bakpulver samt kryddmixen Gurkmejalatte. Blanda allt till en smet.
Hetta upp en stekpanna med en klick kokosolja och stek plättarna på medelhög temperatur.
Goda att äta som de är eller servera med exempelvis färska bär, kokoschips och ett nötsmör.