Bananblomma i kokos och grön curry

2-3 portioner

Vegansk curry med "köttig" textur från bananblomma – go vegan meat!

Bananblomma är en vackert lila och tårdroppad blomma, också kallad ”banana heart”. Den är neutral i smaken vilket gör att den lätt absorberar andra smaker och kryddor och tillför istället en lite "köttig" konsistens i grytor och soppor. Go plant based meat!

Ingredienser

Gör så här

  1. Ta upp bananblommorna ur burken och skölj dem.
  2. Ta eventuellt bort det ytterst bladen om dessa är för hårda.
  3. Plocka sedan av blommorna i mitten, dessa behöver ej hackas då de är mjuka i konsistensen men du kan plocka bort eventuell hård pistill som kan sitta i blomman (de påminner om en tunn kvist som ej går att koka mjuk).
  4. Skiva sedan de resterande bladen och stammen på blomman fint.
  5. Hetta upp en panna med kokosolja och stek löken mjuk.
  6. Tillsätt de hackade bladen, blommorna, buljong och kryddblandningen.
  7. Häll i kokosgrädde, vatten, tamari och låt puttra en stund.
  8. Tillsätt morot, paprika, zucchini och tomater.
  9. Låt puttra en stund tills grönsakerna är mjuka. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter smak.
  10. Blanda i koriander och servera med ris eller nudlar. Toppa med nötter.