Ljuvlig paj med nötig botten och kola gjort på kondenserad kokosmjölk och coconut butter. Toppa med banan och vispad kokosgrädde – barnsligt gott!
Banoffee paj
Vegansk tappning på en riktig klassiker.
Ingredienser
- Botten
- 5 st Ekologiska medjooldadlar
- 1 dl Ekologiska Cashewnötter
- 1 dl Ekologiska mandlar
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa salt
- Fyllning
- 2 burkar Kondenserad Kokosmjölk
- 1 dl Virgin Kokosolja – Kallpressad , smält
- 1/2 dl Coconut Butter , smält
- 1 nypa salt
- Topping
- banan , skivad
- Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30% , kyl 5-8 timmar innan du vispar
Gör så här
Botten
- Kärna ur dadlarna och mixa de tillsammans med nötterna, vaniljpulver och salt till en formbar smet.
- Tryck ut nötblandningen i små pajformar till en botten och ställ in i frysen.
Fyllning
- Smält kokosolja och coconut butter i ett vattenbad. Vispa samman den smälta kokosen med den kondenserad kokosmjölken.
- ta ut bottnarna ur frysen och fyll de med kokoskolafyllningen. Ställ in pajerna i kylen och låt stelna i ca. 30 minuter.
Topping
- Toppa med skivad banan och vispad kokosgrädde.