Black Bean Brownie

ca. 16 bitar

En vegansk kladdkaka!

Den här glutenfria och veganska brownien är perfekt kladdig i konsistensen och vår favorit – chocolate love!

Ingredienser

  • kokosflingor , att strö formen med
  • 460 g färdigkokta svarta bönor , sköljda och avrunna
  • 3 dl vatten
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 2 dl Raw Cacao Powder
  • 2 dl Kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl Virgin Kokosolja , smält (plus lite att smörja formen med)
  • 1 nypa salt
  • Topping
  • Agavesirap – Choklad & Havssalt
  • Färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform med kokosolja och strö över ett tunt lager kokoschips.
  3. Mixa bönorna med vattnet till en slät smet.
  4. Blanda ihop med övriga ingredienser och fyll springformen med smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska vara gräddad runt om men kladdig i mitten.
  6. Låt svalna helt innan du serverar.
  7. Ringla över chokladagave och toppa med färska bär.