Den här glutenfria och veganska brownien är perfekt kladdig i konsistensen och vår favorit – chocolate love!
Black Bean Brownie
En vegansk kladdkaka!
Ingredienser
- kokosflingor , att strö formen med
- 460 g färdigkokta svarta bönor , sköljda och avrunna
- 3 dl vatten
- 3,5 dl mandelmjöl
- 2 dl Raw Cacao Powder
- 2 dl Kokossocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl Virgin Kokosolja , smält (plus lite att smörja formen med)
- 1 nypa salt
- Topping
- Agavesirap – Choklad & Havssalt
- Färska bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en springform med kokosolja och strö över ett tunt lager kokoschips.
- Mixa bönorna med vattnet till en slät smet.
- Blanda ihop med övriga ingredienser och fyll springformen med smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska vara gräddad runt om men kladdig i mitten.
- Låt svalna helt innan du serverar.
- Ringla över chokladagave och toppa med färska bär.