Det här är en maträtt som du skulle kunna variera i oändlighet. Tål du inte nötter – byt ut valnötterna mot pumpafrön. Har du ingen kålrot hemma – byt ut den mot andra grönsaker som t.ex. zucchini , rödbeta eller morot. Svårare än så behöver det inte vara.
Bolognese på ”nötfärs” med svarvad zucchini
En växtbaserad variant av en riktig klassiker!
Ingredienser
- 1 st gul lök
- Virgin Kokosolja till stekning
- 3-4 dl valnötter hackade
- 2 stjälkar selleri hackad
- 10 st coctailtomater delade
- 1-2 st zucchini beroende på storlek
- 2-3 msk No Bullshit Buljong
- 1 msk Tamari
- 1 dl vatten
- Himalayan Crystal Salt efter smak
- persilja till servering
Gör så här
- Finhacka den gula löken och fräs i olja tills den mjuknat. Tillsätt valnötter, selleri, tomater, No bullshit buljong, Tamari och vatten. Låt puttra i ca. 5-10 minuter.
- Svarva zucchinin till ”spaghetti” med hjälp av en grönsakssvarv. Det går även bra att använda andra grönsaker och rotfrukter som tex. sötpotatis och kålrot. Servera ”nötfärsen” på toppen av den svarvade zucchinin, toppa med persilja och njut!
- Allergisk? Byt ut valnötter mot solrosfrön och selleri mot annan grönsak, Tamari mot Coco Aminos.
Tips: