Bovetegröt

4 portioner

God start på dagen som är snäll för magen!

Bovetegröt känns mjukt och snällt för magen. Bovetegröten kan enkelt varieras och är lika gott till frukost som lunch.

Ingredienser

  • Grund
  • 3 dl Ekologiskt Bovete
  • vatten till blötläggning och sköljning
  • Smaksättning – 1 portion
  • 2 dl färdigkokt helt bovete
  • 1/2-1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
  • 1/2-1 dl valfri växtbaserad mjölk
  • 1/2 st banan
  • 1 tsk Nötspread – Smooth Mandel , eller Vit Tahini
  • 1 nypa Himalayan Crystal Salt
  • Topping – 1 portion
  • 2 msk Glutenfri Granola – Blåbär & Kardemumma
  • 1/2 st banan
  • 3 st färska jordgubbar , skivade
  • 1 nypa Kakaonibs – 100 % Raw
  • 1 bit mango , skivad
  • 1 tsk Nötspread – Smooth Mandel
  • valfri växtbaserad mjölk

Gör så här

Grund
  1. Blötlägg bovetet över natten. Nästa dag så sköljer du bovetet i varm vatten och kokar i dubbel mängd vatten i ca 5 min. Sila bort överflödigt vatten. Mängden bovete räcker till ca 4 portioner. Jag förvarar det färdigkokta bovetet i kylen och värmer och kryddar en portion i taget per dag.
Smaksättning
  1. Värm allt i en kastrull och rör samman.
Topping
  1. Servera gröten som en bowl och toppa den med glutenfri granola, banan, jordgubbar, raw kakaonibs och mango. Ringla över nötspread och servera med valfri mjölk.