Bovetegröt känns mjukt och snällt för magen. Bovetegröten kan enkelt varieras och är lika gott till frukost som lunch.
Bovetegröt
God start på dagen som är snäll för magen!
Ingredienser
- Grund
- 3 dl Ekologiskt Bovete
- vatten till blötläggning och sköljning
- Smaksättning – 1 portion
- 2 dl färdigkokt helt bovete
- 1/2-1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
- 1/2-1 dl valfri växtbaserad mjölk
- 1/2 st banan
- 1 tsk Nötspread – Smooth Mandel , eller Vit Tahini
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Topping – 1 portion
- 2 msk Glutenfri Granola – Blåbär & Kardemumma
- 1/2 st banan
- 3 st färska jordgubbar , skivade
- 1 nypa Kakaonibs – 100 % Raw
- 1 bit mango , skivad
- 1 tsk Nötspread – Smooth Mandel
- valfri växtbaserad mjölk
Gör så här
- Blötlägg bovetet över natten. Nästa dag så sköljer du bovetet i varm vatten och kokar i dubbel mängd vatten i ca 5 min. Sila bort överflödigt vatten. Mängden bovete räcker till ca 4 portioner. Jag förvarar det färdigkokta bovetet i kylen och värmer och kryddar en portion i taget per dag.
- Värm allt i en kastrull och rör samman.
- Servera gröten som en bowl och toppa den med glutenfri granola, banan, jordgubbar, raw kakaonibs och mango. Ringla över nötspread och servera med valfri mjölk.