Bovetepannkakor med Kuwa Matcha

ca 8 mellanstora pannkakor

Tunna glutenfria pannkakor som får en härlig grön färg och smak från Kuwa Matcha!

Glutenfria och veganska pannkakor gjorda på bovetemjöl. Goda till frukost, mellanmål eller efterrätt till soppan. Smaksätt med Kuwa Matcha för en grön färg och smak, men det går givetvis bra att uteslutas.

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt havremjölk och rör till en slät smet.
  3. Låt smeten vila i 30-60 min i kylskåp (smeten blir då tjockare och håller ihop bättre när den får vila).
  4. Smält en klick kokosolja i stekpannan vid gräddning. Fördela oljan i stekpannan och låt resten rinna av i smeten. Tillsätt en skvätt äppelcidervinägerdryck i smeten och blanda väl. Den här glutenfria smeten är tjockare än vanlig pannkakssmet. Tillsätt eventuellt lite mer havremjölk om det behövs.
  5. Grädda pannkakorna. Tänk på att snabbt fördela ut smeten i pannan så pannkakorna inte blir för tjocka.
  6. Servera de nystekta pannkakorna med exempelvis nötsmör och kokosgrädde – ljuvligt gott!

Tips: Pannkakssmeten kan varieras med olika smaker i form av att tillsätta olika kryddor och byta ut till annan valfri mjölk.