Ett växtbaserat alternativ till den traditionella grädden, fast mycket godare – så god att den med lätthet kan ätas direkt ur skålen! Smaksätt med lite vaniljpulver och använd som vaniljsås. Använd helst blötlagda nötter då de är aktiverade och är därför mer näringsrika. Har har du inte hunnit att blötlägga nötterna går de såklart att använda ändå, eventuellt behöver du tillsätta lite mer vatten.
Cashew”grädde”
En krämig och god växtbaserad ”grädde” som förgyller allt ifrån kakor och pajer till frukt och bär.
Ingredienser
- 1 1/2 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda i ca. 5 timmar
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
- 1 st Ekologiska medjooldadlar – urkärnad
- 1 msk Neutral Kokosolja
- ca 1 dl vatten
Gör så här
- Skölj de blötlagda nötterna och mixa alla ingredienser i en mixer till en slät grädde.
- Reglera gräddens tjocklek med mängden vatten. Servera till färska bär, tårta eller paj – växtbaserad grädde!
Tips: Smaksätt din cashewgrädde med vad du tycker är gott. Vi använde vaniljpulver för en klassisk smak.